Agenix ostaje na smjeru za odobrenje Hepatitis B kliničkih pokusa u Kini

HBVAgenix je potvrdio kako kompanija ostaje na putu za predavanje formalnog zahtjeva za početak kliničkih pokusa u Kini za svoj vodeći lijek za hepatitis B, AGX 1009.

Kompanija planira podnijeti formalni zahtjev Kineskoj državnoj agenciji za hranu i lijekove u drugom kvartalu 2012 godine te predviđa odobrenje prve faze na ljudima koncem 2012 godine.

Agenix, kompanija koja se fokusirala na razvoj lijekova i dijagnostiku je potvrdila status lijeka nakon serije sastanaka u Australiji sa starijim zajedničkim predstavnicima Agenixa, Institute of Medicinal Biotechnology (IBM) Kineske Akademije Medicinskih Znanosti.

Patent za AGX-1009 vrijedi do 2026 godine a kompanija planira staviti lijek na tržište uz režim uzimanja jednom dnevno.

AGX–1009 pripada novoj klasi lijekova koji djeluju tako što blokiraju enzima koji su potrebni virusu za replikaciju.

AGX–1009 je takozvani predlijek u istoj klasi kao  i Tenofovir koji je na Azijskom tržištu plasiran od strane GlaxoSmithKline kao Viread a koji je 2008 dobio odobrenje.

LINK

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)