Achillion je dobio odobrenje od strane FDA za ubrzani razvoj lijeka za hepatitis C

Achillion Pharmaceuticals Inc. je izjavio kako će dobiti poticaj od regulatornih tijela za svoju studiju novog eksperimentalnog liječenja za hepatitis C

Američka agencija za hranu i lijekove FDA je dodijelila odobrenje za ubrzani razvoj Achillionovog lijeka ACH-3102. Odluka agencije će omogućiti Achillionu da podnese zahtjev za marketinško odobrenje dio po dio umjesto da čeka prikupljanje svih podataka o kliničkim pokusima za lijek a Achillion će biti u mogućnosti da se češće konzultira sa FDA kako se njegov lijek razvija. FDA također može odlučiti o recenziji cijele aplikacije kroz šest mjeseci umjesto uobičajenih deset mjeseci.

Achillion je izjavio kako je u srijedu počeo kliničke pokuse sa ACH-3102. Ovi pokusi su namijenjeni testiranju sigurnosti lijeka te nuspojavama a manje na učinkovitost. Kompanija planira studirati kombinaciju ACH-3102 sa najnaprednijim kandidatom za liječenje, ACH-1625. Achillion se nada kako bi kombinacija ovih lijekova mogla biti dio režima za hepatitis C koja bi mogla liječiti oboljenje bez interferona. Interferon je uobičajeni dio tretmana za hepatitis C ali uzrokuje ozbiljne nuspojave uključujući simptome slične gripi koji traju mjesecima.LINK

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)