Vertex i Tibotec proučavaju druge načine doziranja telaprevira kao i potencijalnu ulogu telaprevira kod važne HCV pod-populacije

Vertex

Vertex i Tibotec su pružili uvid u napredak studije C208, bazirane na privremenim analizama provedenim u dvanaestom tjednu. C208 je četverodijelna 2s faza kliničke studije koja se sastoji od približno 160 do sada neliječenih pacijenata sa genotipom 1.

Glavni cilj studije C208 je ispitati sigurnost i antivirusnu aktivnost režima uzimanja telaprevira dva puta dnevno (1125mg svakih 12 sati) u kombinaciji sa pegiliranim interferonom i ribavirinom u usporedbi sa režimom uzimanja telaprevira tri puta dnevno (750mg svakih 8 sati). U privremenoj analizi vrste i učestalost nuspojava kroz sve dijelove studije su su bile općenito u skladu s prethodnim studijama telaprevira.

Nisu primijećene značajnije razlike u profilu između režima uzimanja dva puta dnevno i tri puta dnevno. Privremena analiza je pokazala da oba doziranja (dva puta dnevno i tri puta dnevno) sa pegiliranim interferonom alfa-2a (Pegasys) i ribavirinom imala kod više od 80% pacijenata nedetektabilnu HCV-RNA (<10 IU/mL) u četvrtom i dvanaestom tjednu. Ovi podaci podržavaju kontinuitet kliničkog ispitivanja dva puta dnevnog režima uzimanja telaprevira.

Cjelovita analiza će biti izvršena nakon završetka ove studije u 2009 godini. Vertex očekuje da će privremeni podaci biti prezentirani na medicinskoj konvenciji u toku 2008 godine.

"Kronični hepatitis C je veliki globalni zdravstveni problem s kojim se još nismo suočili sa puno pacijenata sa povećanim rizikom od ciroze, zatajenja jetre, raka jetre i ranom smrću", izjavio je dr.sc. Joshua Boger, predsjednik i generalni direktor Vertex Pharmaceuticals. "Sa našom predanošću rješavanja ovog velikog zahtijeva, radimo na uspostavljanju profila telaprevira koji ima potencijal smanjivanja vremena tretmana i povećavanja kontinuiranog virološkog odgovora kod do sada ne liječenih pacijenata te također potencijala pružanja nove mogućnosti liječenja za pacijente koji nisu uspjeli postići kontinuirani virološki odgovor s prethodnim tretmanom pegiliranim interferonom i ribavirinom."


Izvor: www.streetinsider.com

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)