Vertex će početi aplicirati za telaprevir ovo ljeto

TelaprevirVertex Pharmaceutical je obznanio da će ovo ljeto početi proceduru za dobivanje američkog odobrenja za telaprevir, dugo-očekivani lijek za hepatitis C.
U Vertexu su izjavili da će apliciranje biti napravljeno kroz 'rolling submission' – tj. papirologiju potrebna za izdavanje uvjerenja od strane američke državne agencije će biti predana dio po dio – što je proces koji uglavnom osigurava bržu regulatornu recenziju.

Vertex očekuje kompletnu tržišnu aplikaciju u drugoj polovici 2010, što je adekvatno ranijim planovima.
Analitičari očekuju da će lijek biti odobren 2011 i predstavljati značajan napredak u liječenju ozbiljne bolesti jetre koje uzrokuje veliki broj transplantacija u Americi.
Vertex razvija telaprevir u suradnji sa Johnson & Johnson, koji ima Europska prava na ovaj lijek

Merck razvija sličan lijek, tzv. proteazni inhibitor, za kojeg se također očekuje da postigne dobre rezultate na tržištu, iako izlazi dosta nakon telaprevira.IZVOR

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)