Rusija razvija efikasan lijek za liječenje hepatitisa C

hcvRuski znanstvenici su razvili inovativan lijek unutar mjesec dana. Počeli su istraživanje u ovom području prije 20 godina te su patentirali lijek koji će biti u prodaju iduće godine.

Lijek poznat pod imenom Profetal je zasnovan na ljudskom alfa-fetoproteinu, izjavio je Alexander Petrov, šef Ural Pharmaceutics Cluster gdije se trenutno provodi projekt u intervjuu  za Voice of Russia.

„Ovaj lijek je zasnovan na proteinu kojega proizvodi žensko tijelo kroz određeno vrijeme a u normalnim okolnostima uopće ne postoji u krvi,“ izjavio je Alexander Petrov.

Specifičnost alfa-fetoproteina je u tome što prodire u stanice gdje postoji virus te ga izbacuje iz krvi. Kasnije antivirusni lijekovi potpuno unište uzročni agent hepatitisa C. Kao rezultat toga, pacijent je izliječen od opasnog oboljenja u mjesec dana.

Iako je alfa-fetoprotein dobro poznat i bio je pomno studiran, nitko do sada nije napravio takvu kombinaciju kao što smo mi.

Učinak postignut od strane Ruskih znanstvenika je puno veći nego li onaj kada pacijenti koriste standardne lijekove za hepatitis C. Dužina ovakvog liječenja sa tim lijekovima je godina dana a cijena je više od milion rublji. U stvari, tradicionalni lijekovi samo otklanjaju simptome ali ne izliječe oboljenje. Prema specijalistima iz Urala, upotreba Profetala dovodi do pada antitijela u krvi do deset puta a pacijent je potpuno izliječen. Zanimljivo je da je čudesni lijek deset puta jeftiniji od tradicionalnih lijekova.

Trenutno se tvornica u Novouralsku obnavlja kako bi proizvodila Profetal. Potrošeno je 960 miliona rublji za kupovinu vrhunske opreme te izgradnju. Zaklada Skolkovo je dala značajan doprinos donirajući 400 miliona rublji za proizvodnju.






Izvor: LINK

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)