Roche-ova izjava u vezi „Hepatitis C Terapije Održavanja“ studije

RocheRoche bi želio komentirati studiju „produžene terapije uznapredovanog kroničnog hepatitisa C sa smanjenom dozom Peginterferona“ (HALT-C) objavljenu u „New England Journal of Medicine“. Ova je studija istražila eksperimentalni režim tretmana kod teško lječivog dijela populacije pacijenta sa hepatitisom C. Roche nije imao ulogu u ovoj studiji osim opskrbljivanja lijekom PEGASYS (peginterferon alfa-2a) u svrhu kliničke studije.


PEGASYS nije odobren kao protokol za tretman koji je naveden u ovoj studiji, poznatiji kao „terapija održavanja“. Kao što rezultati HALT-C studije jasno pokazuju, tretman održavanja nije uspio zaustaviti napredovanje bolesti kod tih pacijenata sa hepatitisom C te se stoga ne preporuča.
PEGASYS je najproučavaniji pegilirani interferon i pokazao je efikasnost kod širokog opsega pacijenata, čak i kod onih sa lošim prognostičkim faktorima uključujući Afro Amerikance i pacijente ko-inficirane sa HIV-om. Ova studija ni u kom pogledu ne mijenja poznatu efikasnost ili sigurnosni profil PEGASYS-a za njegove odobrene indikacije, koje se odnose na tretman odraslih osoba sa kroničnom hepatitis C virusnom infekcijom (HCV) koji imaju kompenzirano oboljenje jetre te nisu bili prethodno liječeni sa interferonom alfa. PEGASYS i COPEGUS su trenutno osnova HCV tretmana i izbor terapije pegiliranim interferonom za većinu HCV antivirusnih agenata u razvoju.


Trenutni standardni tretman za HCV se sastoji od pegiliranog interferona i ribavirina, kod kojeg trajanje ovisi o faktorima kao što su genotip virusa. Stalni virološki odgovor (SVR) je postignut kod 76% pacijenata sa genotipom 2 ili 3 koji su liječeni sa PEGASYS i COPEGUS-om. Za teže lječivi genotip 1 virus, 48 tjedni tretman općenito rezultira stalnim virološkim odgovorom kod otprilike 50% pacijenata. Kliničke koristi postizanja SVR su opsežno dokumentirane, dramatično smanjujući napredovanje oboljenja kod pacijenata te u svezi s time i po život opasne komplikacije.

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)