Može li mala doza interferona spriječiti relaps hepatitisa C?

HCVInfekcija kroničnim hepatitisom C (HCV) može dovesti do ozbiljnih oboljenja kao što su ciroza i karcinom jetara tako da su izlječenje od virusa i prevencija relapsa važni ciljevi tretmana. Prema studiji objavljenoj u Journal of Interferon & Cytokine Research, mala oralna doza interferona može smanjiti rizik od HCV relapsa kod pacijenata sa blagom fibrozom.

U „dvostruko slijepoj, nasumičnoj, kontroliranoj studiji koja je procjenjivala efikasnost male oralne doze interferona alfa u sprječavanju relapsa hepatitisa C“, Chuan-Mo Lee i ko-autori sa nekoliko univerziteta i bolnica u Taiwanu su predstavili rezultate kliničkog pokusa uspoređujući učinke 24 tjednog tretmana sa dvije doze interferona alfa ili placeba kod pacijenata koji su postigli izlječenje nakon uspješne HCV terapije.

„Ovo je visoko značajna studija relevantna za optimalnu potrebu interferona kod HCV tretmana,“ izjavio je suurednik Dr. Ganes C. Sen, predsjedavajući sa odijela za molekularnu genetiku na Cleveland Clinic Foundation.


Link

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)