Medicinski tehničar osuđen zbog širenja hepatitisa C

HCVMedicinski tehničar je osuđen na 39 godina zatvora zbog toga što je inficirao sa hepatitisom C najmanje 45 pacijenata u bolnici kontaminirajući njihove igle.

Tehničar David M. Kwiatkowski je u kolovozu priznao krivnju na 16 federalnih optužbi uključujući neovlašteno rukovanje a proizvodima i pribavljanje kontroliranih supstanci na prevaru.

Tužitelj je izjavio kako je dok je radio kao putujući medicinski tehničar u nekoliko država, Kwiatkowski si je sam ubrizgavao šprice sa fentanilom koji je snažan analgetik, zatim ih je punio sa fiziološkom otopinom i vratio nazad u upotrebu za pacijente.

Prošlog su ljeta tisuće pacijenata bile testirane na Kwiatkowskijevu vrstu hepatitisa C. 45 pacijenata od kojih je jedan umro su bili identificirani kao jedna od najvećih epidemija u zadnjem desetljeću.

„Uručio si nam potencijalnu smrtnu presudu“, izjavila je dospođa Linda Ficken za vrijeme dok je Kwiatkowski slušao izricanje presude na saveznom sudu.

Kwiatkowski j liječio gospođu Ficken u Hays Medical Center u Kanzasu. Ona je kao jedna od 20 žrtava dala izjavu za vrijeme saslušanja koje je trajalo nekoliko sati.

Kwiatkowski je pristao na služenje 30-godišnje kazne zatvora u sklopu svoje nagodbe i priznanja ali je tužitelj tražio 40 godina uz argument da je opseg prouzročene štete i stupanj ugrožavanja javnog zdravstva zahtijeva veću kaznu.

LINK

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)