Kliničari možda pozitivnije gledaju na Telaprevir nego li na Bocaprevir za liječenje hepatitisa C – u svezi njegovog stavljanja na tržište 2011 godine

telaprevir boceprevirDecision Resources, jedna od svjetskih vodećih istraživačkih i savjetodavnih firmi za farmaceutska i zdravstvena pitanja, otkrila je kako podaci iz nedavnih kliničkih pokusa sugeriraju da je Vertex/Johnson & Johnson/Mitsubishi Tanabeov telaprevir efikasan kod pacijenata sa hepatitis C virusom koji nisu imali odgovor na prethodnu terapiju sa gegiliranim interferonom/ribavirinom. Nasuprot tome, efikasnost Merckovog (bivši Schering-Plough) boceprevira još nije dokazan u liječenju osoba koje nisu imale odgovor na tretman.

Zahvaljujući njihovom novom mehanizmu djelovanja (HCV inhibitor proteaze) i potrebom za novim terapijama za hepatitis C, oba, telaprevir i bocaprevir su moguće terapijske opcije za osobe koje nisu imale odgovor na prethodnu terapiju. Ipak, zbog potencijalno kratkog trajanja tretmana za neke pacijente i dokazane efikasnosti kod liječenja osoba koje nisu imale odgovor na tretman, telaprevir će vjerojatnije biti imati pozitivnije mišljenje od strane kliničara nego li boceprevir, očekujući njihov dolazak na tržište u SAD u 2011 godini.

Dolazak telaprevira i boceprevira će biti ključni za značajni rast od 5.4$ milijardi dolara na sveukupnom tržištu lijekova za hepatitis C kroz 2013 godinu. Analiza podataka iz kliničkog pokusa C107 i dalje podržava prethodno raspoložive podatke u vezi visoke efikasnosti telaprevira u liječenju osoba koje nisu imale odgovor na tretman, dok podanaliza podataka iz SPRINT-1 kliničkog pokusa sa bocaprevirom provedena kod do sada ne liječenih pacijenata samo indirektno sugerira kako boceprevir ima potencijalnu efikasnost kod liječenja osoba koje nisu imale odgovor na tretman. Kasno prošle godine, novi rezultati iz C107 pokusa i selekcija prethodno objavljenih podataka iz SPRINT-1 pokusa je bila prezentirana za vrijeme godišnjeg sastanka AASLD.

Telaprevir je pokazao visoku efikasnost kako kod do sada ne liječenih pacijenata tako i kod onih koji nisu imali odgovor na prethodnu terapiju kao prilika za kraće trajanje tretmana sa barem neke pacijente koji nisu uspjeli sa prethodnim tretmanom pegiliranim interferonom/ribavirinom.“ izjavila je analitičarka dr.sc. Alexandra Makarova. „U odnosu na boceprevir, telaprevirov potencijal kraćeg trajanja tretmana je velika prednost za telaprevir.“

Otkrića Pharmacora iz predmeta naslovljenog Hepatitis C virus također otkrivaju kako je kompetitivan razvojni proces vezan uz virus hepatitisa C karakteriziran značajnim komercijalnim potencijalom. Pokretanje nekoliko lijekova koji su trenutno u zadnjem stadiju razvoja – najznačajniji telaprevir, boceprevir i Roche/Pharmassetov R-7128 – pomoći će dramatičnom proširenju tržišta od 2 milijarde dolara u 2008 godini na skoro 7.4 milijarde dolara u 2013 godini na glavnom svjetskom farmaceutskom tržištu. Ipak, rast tržišta će se nakon toga smanjiti kroz 2018 godinu zbog smanjenja prevladavanja oboljenja i visoke efikasnosti novih režima tretmana.



Izvor: LINK

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)