FDA je odobrila Victrelis, lijek za hepatitis C

merckFDA je odobrila lijek zvan Victrelis (boceprevir) za liječenje kroničnog hepatitisa C kod odraslih osoba.

„Victrelis se koristi kod pacijenata kod kojih još postoji funkcija jetre ikoji ili nisu bili prethodno liječeni sa lijekovima za hepatitis C ili kod kojih nije uspjelo liječenje,“ stoji u priopćenju FDA.

FDA je odobrila Victrelis za upotrebu sa standardnim tretmanom za hepatitis C. Savjetodavni odbor FDA je nedavno glasao za preporuku ovog lijeka.

Odobrenje agencije za Victrelis se zasniva na dvije studije koje su uključile 1500 odraslih osoba sa hepatitisom C. U tim studijama, kod dvije trećine pacijenta koji su primali Victrelis u kombinaciji sa dva standardna lijeka za hepatitis C, virus hepatitisa C je bio nedetektabilan u krvi 24 tjedna nakon završetka tretmana.

„Victrelis je važan novi napredak za pacijente sa hepatitisom C. Ovaj novi lijek pruža učinkoviti tretman za ozbiljno oboljenje i nudi veće šanse za izlječenje za neke pacijente sa hepatitis C infekcijom u usporedbi sa trenutno raspoloživom terapijom,“ izjavio je dr. Edward Cox u priopćenju FDA. Cox je rukovoditelj ureda za antimikrobiološke proizvode u FDA centru za procjenu i istraživanje lijekova.

Victrelis dolazi u obliku tablete koja se uzima tri puta dnevno sa hranom. Terapija je dio klase novih lijekova koji se nazivaju inhibitori proteaze koji djeluju tako što sputavaju virus i sprječavaju njegovo razmnožavanje.

U studijama koje je pregledala FDA, najučestalije prijavljen nuspojave kod pacijenata koji primaju Victrelis su umor, smanjenje broja crvenih krvnih stanica (anemija), mučnina, glavobolja i poremećaj okusa,

Slijedeći inhibitor proteaze zvan telaprevir je slijedeći na redu za odobrenje od strane FDA za liječenje hepatitisa C.
LINK

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)