Faza IIIb usporedbe Baraclude (entecavir) monoterapije nasuprot kombinacije Baraclude plus tenofovir pokazuje da nema statističke razlike između dijelova studije

HBV96 tjedna studije na pacijentima sa kroničnim hepatitisom B (CHB) koji do sada nisu bili liječeni sa nukleoz(t)idima analozima.

Bristol-Myers Squibb je objavio rezultate 96 tjedne BE-LOW studije, faze IIIb kliničkog pokusa koji uspoređuje Baraclude monoterapiju (0.5 mg jednom dnevno) sa Baraclude (0.5 mg jednom dnevno) plus tenofovir (300 mg jednom dnevno) kod do sada ne liječenih odraslih pacijenata sa HBeAg pozitivnim i HBeAg negativnim hepatitisom B i kompenziranim jetrenim oboljenjem. U ovoj studiji nije primijećena nikakva statistički značajna razlika u dva dijela tretmana u konačnoj efikasnosti od HBV DNA <50 IU/mL (približno 300 kopija po mL) u 96 tjednu: 76.4% u dijelu Baraclude monoterapije i 83.2% u dijelu Baraclude plus tenofovir.

Sveukupno, oba dijela studije su imala sličan sigurnosni profil. Ozbiljne nuspojave u ovoj studiji su bile prijavljene kod 6.6% (12/128) pacijenata u djelu koji se odnosi na monoterapiju Baracludete 7.1% (14/197) kod pacijenata u dijelu Baraclude plus tenofovir.

Ovi podaci su objavljeni na 62. Godišnjem sastanku AASLD.

„U ovim podacima o 96 tjedana koji uspoređuju usporedbu monoterapije entecavira sa kombinacijom entecavir plus tenofovir, otkrili smo kako kombinirana terapija nije rezultirala statistički značajnijim virološkim odgovorom u usporedbi sa monoterapijom entecavirom. Podaci BE-LOW studije potvrđuju rezultate prethodnih studija koje pokazuju vrlo malu dobrobit kombibirane terapije u usporedbi sa monoterapijom zakod do sada ne liječenih pacijenata sa kroničnim hepatitisom B,“ izjavila je Anna Lok, glavni istražitelj, direktorica kliničke hepatologije i profesorica odjela za internu medicinu pri University of Michigan Medical School.

LINK

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)