Europska Medicinska Agencija je odobrila Gileadovu marketinšku aplikaciju za Sofosbuvir

HCVGilead Sciences, Inc. je izjavio kako je marketinška autorizacijska aplikacija za sofosbuvir, nukleotidni analogni inhibitor koji se uzima jednom dnevno za liječenje infekcije kroničnim hepatitisom C a koja je podnesena Europskoj Medicinskoj Agenciji 17. travnja, potpuno potvrđena te da je sada pod procjenom.

Podaci podneseni u marketinškoj autorizacijskoj aplikaciji podržavaju upotrebu sofosbuvira i ribavirina kao samo oralna terapija za pacijente sa HCV infekcijom genotipom 2 i 3 a za sofosbuvir u kombinaciji sa ribavirinom i pegiliranim interferonom za liječenje do sada ne liječenih pacijenata sa HCV genotipom 1, 4, 5 i 6.

Marketinška autorizacijska aplikacija za sofosbuvir je podržana uglavnom podacima iz 4 faze 3 studije u kojima je 13 ili 16 tjedana terapije sofosbuvirom bilo superiorno ili ne-inferiorno trenutno raspoloživim mogućnostima liječenja ili povijesnim kontrolama na osnovi omjera pacijenata koji su imali stalan virološki odgovor 12 tjedana nakon završetka terapije.

Recenzija marketinške autorizacijske aplikacije će biti provedena pod centraliziranom procedurom licenciranja koja kada bude finalizirana pruža jednu marketinšku autorizaciju kod svih 27 članica EU.

Europska Medicinska Agencija je prihvatila Gileadov zahtjev za ubrzanu procjenu sofosbuvira, oznaka koja je odobrena za nove lijekove od velikog javno zdravstvenog interesa.

Ako se odobri, sofosbuvir bi mogao biti raspoloživ za marketing u EU u prvoj polovici 2014 godine, izjavila je kompanija.

Gilead je podnio regulatornu aplikaciju za sofosbuvir u SAD prošlog mjeseca.


LINK

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)