Europska komisija je odobrila novu oralnu terapiju tvrtke AbbVie za liječenje kroničnog hepatitisa C

Europska komisija je odobrila AbbVie-vu oralnu terapiju za liječenje kroničnog hepatitis C naziva Viekirax i Exviera.
Američka agencija za hranu i lijekove (FDA) je ovu terapiju u SAD-u odobrila pod nazivom Viekira Pak.

 

Terapija Viekirax-om (ombitasvir/paritaprevir/ritonavir) i Exvier-om (dasabuvir) se može uzimati sa, ili bez ribavirina, te se koristi za liječenje hepatitisa C genotipa 1, uključujući i osobe sa kompenziranom cirozom jetre, HIV koinfekcijom, na supstitucijskoj terapiji i transplatiranom jetrom.
Sami Viekirax je odobren za liječenje osoba sa hepatitisom C genotip 4.

 

Osobe s genotipom 1 trebaju uzimati 2 tablete Viekiraxa jednom na dan, plus Exvieru, sa ili bez ribavirina dva puta na dan. Terapija traje 12 tjedana, osim kod osoba sa cirozom jetre koji terapiju trebaju uzimati 24 tjedna.

Osobe s genotipom 4 bez ciroze jetre trebaju Viekirax i ribavirin uzimati jednom na dan 12 tjedana, a osbe sa cirozom 24 tjedna.

 

U kliničkim istraživanjima terapija Viekirax + Exviera je postigla izliječenje kod:
- 95-100% pacijenata s hepatitisom C genotip 1;
- 97% pacijenata s hepatitisom C genotip 1 s transplatiranom jetrom;
- 92% pacijenata sa HIV koinfekcijom;
- 97% pacijenata na supstitucijskoj tepapiji.

Klinička istraživanja su postigla 100%-tnu izliječivot kod pacijenti s hepatitom C genotipom 4 koji su liječeni s Viekirax-om i ribavirinom.

 

 

Izvor: Priopćenje za medije

 

 


 

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)