Engleska je pojačala fondove za pacijente inficirane hepatitisom C

engleskaEngleska vlada je objavila kako će pružiti više podrške za pacijente inficirane hepatitisom C kroz zdravstvene usluge 1970-ih i 1980-ih godina. Bit će isplaćeno približno 100-130 milijuna funti dodatne podrške tijekom idućih pet godina za pacijente s ozbiljnim oboljenjima povezanim sa HCV infekcijom koju su stekli preko krvnih proizvoda ili transfuzije u tom periodu.

Infekcije su se događale prije početka tretmana krvi toplinom koje je počelo 1985 godine. Test na HCV je uveden 1991 godine.

Među hemofiličarima 4675 osoba je bilo inficirano preko krvnih proizvoda li transfuzijom dostavljenom od strane National Health Service. Od ovih pacijenata, 2807 je još uvijek živo. Još 1300 pacijenata je bilo inficirano HIV.

Najteže bolesnim pacijentima će biti isplaćivana godišnja svota od 12800 funti kao dopuna ukupnoj svoti koja je sada udvostručena na 50000 funti. Tromjesečna procjena je rezultirala vladinom odlukom o davanju financijskih sredstava dobrotvornim ustanovama koje nude savjetovanje te pokrivanju svih troškova recepata.

„Gledajući ih zajedno, ove objave predstavljaju značajno povećanje podrške koja je na raspolaganju osobama pogođenim ovom tragedijom,“ izjavio je Andrew Lansley, ministar zdravstva u Parlamentu. U odvojenoj izjavi je izjavio, „Ja potpuno razumijem kako su nenamjerne i tragične posljedice ovih događaja ozbiljno pogoršale živote puno ljudi zajedno s njihovim familijama.“
LINK

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)