200 Kineza inficirano sa hepatitisom C

hcvBejing: Više od 200 osoba u Kini, uključujući i puno djece je inficirano sa virusom hepatitisa C nakon ponovne upotrebe igala u ruralnoj klinici.

Od 1 prosinca, 1105 osoba iz županije from Dancheng of Woyang u Anhui provinciji je bilo pozitivno prilikom testiranja na ovo oboljenje dok su 104 osobe u gradu Maqiao of Yongcheng u Henan provinciji također bilo pozitivno na testu, izjavio je zdravstveni službenik.

Istražitelji se fokusiraju na 60 godišnjeg doktora pri privatnoj klinici Maqiao koji je osumnjičen za uzrokovanje infekcije zbog ponovne upotrebe starih igala.

Stanovnici su izjavili da doktor koji obavlja tu praksu već četiri desetljeća, rijetko mijenja igle.

On je navodno nazvan „čudotvornim doktorom“ zbog svoje sposobnosti da ublažava visoke temperature kod pacijenata te dijareju preko par injekcija i nekoliko tableta.
LINK

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)