Svjetski dan hepatitisa 2017

ELIMINACIJA virusnih hepatitisa do 2030:

28. srpnja 2017. Hrvatsko društvo za bolesti jetre "Hepatos" sudjelovalo je na tradicionalnom Simpoziju povodom Svjetskog dana hepatitisa 2017 na Klinici za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" u Zagrebu.  Ove godine se Simpozij održavao pod nazivom "NOhep... je za sve" promovirajući pri tom
cilj SZO - eliminacija virusnih hepatitisa do 2030. Članovi Hepatosa su svojim aktivnim sudjelovanjem doprinijeli Simpoziju. Tatjana Reić, ELPA i HEPATOS predsjednica, održala je predavanje "Uloga civilnog društva u ostvarivanju nacionalne strategije" dok su svi prisutni  također mogli vidjeti i raspitati se o uslugama našeg Mobilnog InfoHep Centra o kojem je ovom prilikom napravljena reportaža za Dnevnik HRT.

Simpozij , koji se već 10.u godinu zaredom održava na infektološkoj klinici "dr. Fran Mihaljević" u Zagrebu kao centralni događaj obilježavanja među stručnom zajednicom, okupio je oko 60-ak sudionika zdravstvenih djelatnika, predstavnika institucija, farmaceutskih tvrtki i udruga pacijenata.

Program ovogodišnjeg simpozija Simpozija:
10:00 Pozdravna riječ
10:20 Epidemiologija virusnih hepatitisa u Hrvatskoj -Tatjana Nemeth Blažić
10:40 Nacionalna strategija za kontrolu virusnih hepatitisa- Adriana Vince
11.00 Nova uloga obiteljskih liječnika u liječenju bolesti jetre- Hrvoje
Tiljak
11:20 Uloga civilnog društva u ostvarivanju nacionalne strategije - Tatjana
Reić
12:10 Hepatitis E u bolesnika s transplantiranom jetrom -Anna Mrzljak,
Oktavija Đaković-Rode
12:30 Liječenje kroničnog hepatitisa C u RH na teret obveznog zdravstvenog
osiguranja - Tea Strbad
12:50 Korištenje modernih tehnologija u prevenciji i praćenju virusnih
hepatitis-  Maja Erceg

 Hepatos na simpoziju "Abeceda hepatitisa"

Društvo Hepatos sudjelovalo je na multidisciplinarnom simpoziju "Abeceda hepatitisa" koji je održan 13.05.2023. u KBC Zagreb- Edukacijskom Centru Zapad. Predsjednica Društva mr.sc. Tatjana Reić tijeko...

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)