Društvo obilježilo Svjetski dan borbe protiv droga

Hrvatsko društvo za bolesti jetre „Hepatos“ 26. lipnja obilježilo je Međunarodni dan borbe protiv zlouporabe droga i nezakonitog prometa drogama, poznat i kao Svjetski dan borbe protiv droga.

U suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije te Povjerenstvom za suzbijanje zlouporabe droga Splitsko-dalmatinske županije, pridružili smo se globalnim i nacionalnim naporima kako bi upozorilo građane na problem raširenosti zlouporabe droga, štetnost zlouporabe droga i povezanost s kriminalitetom te kako bi se ojačala suradnja u postizanju svijeta bez zlouporabe droga.

Tijekom aktivnosti sudjelovali smo na seminaru  Svjetske zdravstvene organizacije tijekom kojeg je predstavljen "Global status report on alcohol and health and treatment of substance use disorders"  gdje je naglašeno kako globalni problem s drogama predstavlja višestruki izazov koji pogađa živote milijuna ljudi širom svijeta. Od pojedinaca koji se bore s poremećajima uzrokovanim zlouporabom droga do zajednica koje se suočavaju s posljedicama trgovine drogom i organiziranog kriminala, utjecaj droga je dalekosežan i složen. Ključ za rješavanje ovog izazova je usvajanje pristupa utemeljenog na znanstvenim dokazima koji daje prioritet prevenciji i liječenju.

Predsjednica Društva mr.sc. Tatjana Reić aktivno je sudjelovala i tijekom Okruglog stola Zajednice Susret  pod nazivom "Novi izazovi i perspektive u radu s ovisnicima" na kojem su se okupili stručnjaci iz Zavoda za javno zdravstvo, Zavoda za zapošljavanje, liječnici psihijatri, predstavnici udruga koje se bave istim problemima kako bi ukazali na probleme novog doba, činjenicu da su ovisnici danas sve stariji i s manje mogućnosti smještaja, potrebama stambene zajednice za žene bivše ovisnice. Ovom prigodom upućen je poziv svima u sustavu da se okrenemo umrežavanju i jačoj međuresornoj suradnji kako bi se problemi brže i učinkovitije sustavno rješavali.

Ovogodišnja kampanja povodom Svjetskog dana borbe protiv droga prepoznaje da učinkovite politike o drogama moraju biti ukorijenjene u znanosti, istraživanju, potpunom poštovanju ljudskih prava, suosjećanju i dubokom razumijevanju socijalnih, ekonomskih i zdravstvenih implikacija uporabe droga.

Društvo Hepatos u CEMEX-u Hrvatska

Dana 10. srpnja 2024., Mobilni tim Društva za bolesti jetre pružao je usluge Mobilnog InfoHep Centra - mobilne klinike, zaposlenicima tvrtke CEMEX Hrvatska omogućujući lakši pristup pregledima i eduka...

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)