OBILJEŽAVANJE 4. SVJETSKOG DANA SVJESNOSTI O HEPATITISU NA NACIONALNOM NIVOU

WHAD 2007

  • Hrvatska udruga liječenih i oboljelih od hepatitisa "Hepatos" zajedno s udrugom "Institut" iz Pule i predstavnicima Saveza oboljelih od hepatitisa Republike Hrvatske udrugama "Prometej" iz Pule i "Hepatos-Osijek" obilježila  Svjetski dan svjesnosti o hepatitisu - 1. listopada. Suorganizatori: udruga "Terra" iz Pule i Medicinski fakultet iz Rijeke.
  • U sedam hrvatskih gradova - Osijeku, Zagrebu, Puli, Rijeci, Zadru, Splitu i Dubrovniku - organizirana je edukativna akcija pod nazivom - TESTIRAJTE SE!

Letak - Testirajte se na HepatitisHrvatska udruga liječenih i oboljelih od hepatitisa "Hepatos",i ove je godine u ime Saveza oboljelih od hepatitisa SOH RH uspješno organizirala različite aktivnosti kojima se obilježio WHAD 2007 (World Hepatitis Awareness Day) - Svjetski dan svjesnosti o hepatitisu. Na glavnim trgovima u Zagrebu, Puli, Rijeci i Zadru dijelili su se 29. 09. 2007. godine, informativno-edukativni materijali s porukom TESTIRAJTE SE!, dok je u Osijeku održana prigodna tiskovna konferencija. O hepatitisu, posljedicama bolesti i liječenju u sklopu iste akcije na glavnim gradskim šetnicama educirani su građani Splita i Dubrovnika 1. listopada između 10 i 14 sati.

Cilj ove organizirane akcije bio je upozoriti građane na važnost rane dijagnostike i skretanje pažnje na najučinkovitije mjere prevencije širenja virusnog hepatitisa.

 {phocagallery view=switchimage|basicimageid=272}
{phocagallery view=category|categoryid=19|
limitstart=0|detail=0|imageshadow=shadow1|enableswitch=1}

Letak - Testirajte se na HepatitisNiz medijskih istupa rtv postajama, tiskovinama i web portalima. Na našu web stranicu postavili smo prigodni animirani film s porukom što ranijeg testiranja kao i tko bi se trebao testirati.


Letak - Testirajte se na HepatitisSvim saborskim zastupnicima, predstavnicima lokalne uprave i samouprave Splitsko-dalmatinske županije, hepatolozima i predstavnicima medija poslali smo simbol ovogodišnjeg obilježavanja Svjetskog dana svjesnosti o hepatitisu, privjesak za ključeve s porukom: "TESTIRAJTE SE!".

 
privjesak WHAD
Obilježavanje WHAD 2007Obilježavanje WHAD 2007Obilježavanje WHAD 2007

Cilj nam je mobilizirati sve koji imaju utjecaja na kreiranje politike javnog mnijenja, da potaknu rizične skupine na testiranje i dijagnosticiranje jer samo rano otkrivanje bolesti povećava šanse za izlječenje.

Letak - Testirajte se na HepatitisZa ovu prigodu HULOH "Hepatos" tiskao je brošuru "Hepatitis B", autora čuvenog  njemačkog prof. dr. Stefana Zeuzema

Naslovna stranica brošure Hepatitis BZadnja stranica brošure o hepatitisu B

Predsjednica Društva ponovo u Gruziji

Po 9. put Predsjednica Društva mr.sc. Tatjana Reić, kao savjetnica, sudjelovala je u radu Technical Advisory Group u Tbilisi, Gruzija. U vremenu 15.-17.05.2024. navedena grupa, koju čine 8 savjetnika...

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)