Hepatos sudjeluje u Danima otvorenih vrata udruga

Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske već tradicionalno organizira Dane otvorenih vrata udruga koje se ove godine odvijaju u razdoblju od 2. do 4. lipnja 2022.

Društvo Hepatos aktivnošću Otvorena vrata do zdravlja jetre ponosno doprinosi obilježavanju ove manifestacije kako bi građanima približili svoje programe i aktivnosti, te ih informirali o važnosti zdravlja jetre.

Dugogodišnji aktivisti, suradnici i volonteri Hrvatskog društva za bolesti jetre „Hepatos“ u suradnji s partnerima Hrvatskim gastroenterološkim društvom i Nastavnim zavodom za javno zdravstvo SDŽ okupiti će se u subotu 04. lipnja 2022. u vremenu 10:00-14:00 sati u Gradskom perivoju (Đardin), Split  i pružanjem usluge pregleda jetre elastografijom u Mobilnom InfoHep Centru zainteresiranim građanima Splita raditi na informiranju i podizanju svjesnosti kako bi se što više osoba informiralo o ovom, sve zastupljenijem, problemu današnjice te povećala vidljivost i nužnost prevencije bolesti masne jetre.

U 21. stoljeću jetra prozor u zdravlje europskog stanovništva, no trenutno 30% odrasle populacije pati od bolesti jetre. Najbrže rastuća bolest probavnog sustava je nealkoholna masna bolest jetre (NAFLD/NASH) koja se javlja se kao rezultat 'modernog načina života' u osoba koje ne konzumiraju alkohol. NAFLD je jedan od najrasprostranjenijih uzročnika bolesti jetre kod odraslih i djece, a pogađaviše od 115 milijuna ljudi diljem svijeta. Za sada nema podataka o tome koliko je hrvatskih građana zahvaćeno te koliko breme hrvatskom zdravstvu u budućnosti ova bolest može predstavljati.

Sve zainteresirane osobe upućujemo da, prije dolaska, nazovu besplatni InfoHep telefon 0800 400 405 od ponedjeljka do petka u vremenu od 10:00 –17:00 kako bi dogovorili individualni termin i dobili upute.

Društvo Hepatos u CEMEX-u Hrvatska

Dana 10. srpnja 2024., Mobilni tim Društva za bolesti jetre pružao je usluge Mobilnog InfoHep Centra - mobilne klinike, zaposlenicima tvrtke CEMEX Hrvatska omogućujući lakši pristup pregledima i eduka...

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)