5. Međunarodni dan masne bolesti jetre u Hepatosu

Objavu za medije možete vidjeti ovdje

Aktivisti i volonteri Hrvatskog društva za bolesti jetre „Hepatos“ u suradnji s dugogodišnjim partnerima Hrvatskim gastroenterološkim društvom i Nastavnim zavodom za javno zdravstvo SDŽ obilježit će 5. MEĐUNARODNI DAN MASNE BOLESTI JETRE eng. International NASH Day (IND) pružanjem usluge pregleda jetre elastografijom u Mobilnom InfoHep Centru zainteresiranim građanima u subotu 04. lipnja 2022. u vremenu  10:00-14:00 sati u Gradskom perivoju (Đardin), Split sa ciljem podizanja svjesnosti kako bi se što više osoba informiralo o ovom, sve zastupljenijem, problemu današnjice te povećala vidljivost i nužnost prevencije bolesti masne jetre.

Ovogodišnji tjedan aktivnosti započet će 04. lipnja 2022. u sklopu javno zdravstvene humanitarne akcije Sveučilišnog odjela zdravstvenih studija, Društva „Hepatos“ i Udruge veterana Domovinskog rata 158. brigade i 6. domobranske pukovnije tijekom koje će, između ostalih pregleda organiziranih tog dana namijenjenih veteranima Domovinskog rata i građanima Splita, aktivisti Hepatos-a i stručnjaci Hrvatskog gastroenterološkog društva i NZJZ SDŽ-a ponuditi usluge:

  • pregleda jetre neinvazivnom metodom elastografije (FibroScan® uređajem) kojom se vrši procjena stupnja oštećenja jetrenog tkiva i mjeri razina nakupljene masnoće unutar jetre. Kako bi rezultati pregleda FibroScan® uređajem bili što objektivniji važno je da osobe budu na tašte (stoga molimo ne konzumirati hranu 4 -6 sati prije pregleda)
  • savjetovanja, informiranja i diseminacija edukativnog materijala o tome što su NASH i NAFLD, što ih uzrokuje, kome se obratiti, posljedicama, problemima ali i prednostima pravovremenog liječenja bolesti jetre

 

Aktivnosti će se nastaviti sljedeći tjedan 6.-10. lipnja pružanjem gore navedenih usluga, prema prethodnom dogovoru, u Savjetovalištu za masnu jetru InfoHep Centra. Sve zainteresirane osobe upućujemo da, prije dolaska, nazovu besplatni InfoHep telefon 0800 400 405 od ponedjeljka do petka u vremenu od 10:00 – 17:00 kako bi dogovorili individualni termin i dobili upute.

Objavu za medije možete vidjeti ovdje

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)