Barcelona 11.-15.04.2007.

Izvanredna skupština ELPA -e i sudjelovanje na 42. EASL-u
Predsjednica HULOH "Hepatos" izabrana za potpredsjednicu ELPA

Predstavnici HULOH "Hepatos" sudjelovali su na izvanrednoj skupštini Europen Liver Patient Association koja se i ove godine održala paralelno s godišnjim kongresom EASL-a (European Association for the Study of the Liver). Treći put za redom, ELPA je imala štand za vrijeme održavanja 42. kongresa EASL-a, u razdoblju od 11. do 14. 04. 2007. u Barceloni (Španjolska) u kongresnom centru CCIB (Centre Convecions International Barcelona).

 {phocagallery view=switchimage|basicimageid=193}
{phocagallery view=category|categoryid=15|
limitstart=0|detail=0|imageshadow=shadow1|enableswitch=1}

Održano je još nekoliko važnih sastanaka:

  1. Sastanak Upravnog odbora na kojem je, između ostalog, za potpredsjednicu ELPA izabrana mr. sc. Tatjana Reić, čime je rad naše udruge dobio i međunarodno priznanje
  2. Sastanak s glavnim tajnikom EASL-a prof. JM Pawlotsky i dogovorene su veoma dobre smjernice buduće suradnje
  3. Međunarodni forum udruga oboljelih od jetrenih bolesti. Tema ovogodišnjeg foruma bila je Međunarodna suradnja te su uz predstavnike 19 udruga članica ELPA iz 15 zemalja (EU i zemlje mediteranskog bazena) ove godine, po prvi put, sudjelovali i predstavnici ostalih kontinenata (Australije, Azije, Afrike, Sjeverne i Južne Amerike). Predavanja su uključila teme o bremenu hepatitisa, aktivnostima u EU parlamentu i trenutnoj situaciji u EU, inicijativama u WHO, virusnoj rezistenciji kao i važnost medijske aktivnosti, a imali smo prilike čuti  regionalnog predstavnika Svjetske zdravstvene organizacije, glavnog tajnika EASL-a prof. Jean-Michel Pawlotsky te eminentne europske i svjetske hepatologe
  4. Održan sastanak s predstavnicima udruga iz cijelog svijeta radi usklađivanja zajedničkih akcija i inicijativa


Osim toga, naši predstavnici sudjelovali su na edukativnim radionicama i treninzima, stručnim predavanjima te raznim drugim događanjima prilikom čega je došlo do stvaranja novih kontakata i saznanja o liječenju virusnih hepatitisa.

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)