VHPB: „Cjepivo protiv hepatitisa B: primljene sve doze…da li je to dovoljno za doživotnu zaštitu?“

Predsjednica HULOH Hepatosa, mr.sc. Tatjana Reić sudjelovala je na sastanku Techincal Viral Hepatitis Prevention Board-a pod nazivom „Cjepivo protiv hepatitisa B: primljene sve doze…da li je to dovoljno za doživotnu zaštitu?“ („Hepatitis B vaccination: A completed schedule...enough to control HBV lifelong?“). Sastanak je održan u Milanu, 17. - 18. studenog 2011.

Ciljevi sastanka bili su:

  • Revidirati efikasnost cjepiva protiv hepatitisa B i terensku učinkovitost programa cijepljenja protiv hepatitisa B
  • Revidirati nove podatke o imunološkoj memoriji koju stvara cjepivo protiv hepatitisa B i anamnestički odgovor nakon booster doze cjepiva
  • Ispitati učestalost pojavljivanja i utjecaj probojnih infekcija
  • Ocijeniti podatke o potencijalnom utjecaju HBV mutanata
  • Procijeniti trenutne preporuke za hepatitis B booster cjepivo
  • Procijeniti ulogu adjuvansa u dugotrajnoj zaštiti
  • Raspraviti o definicijama, standardima i terminologiji koja je trenutno u uporabi.


Osim na navedenom sastanku, predsjednica je sudjelovala i na VHPB Advisor Meeting, održanom 16. studenog, na kojem je izabrana za člana upravnog odbora VHPB-a, čime je stuka pokazala da je prepoznala napore koje udruge pacijenata ulažu u zajedničkoj borbi protiv virusnih hepatitisa. Stalni članovi upravnog odbora VHPB-a su vrhunski i svjetski priznati stučnjaci koji se bave problematikom virusnih hepatitisa.

Na poziv dr. Alessandra Zanettija, predsjednica je sudjelovala i na proslavi 20. godišnjice uvođenja hepatitis B cijepljenja u Italiji, održanoj 19. studenog.

Predsjednica Društva ponovo u Gruziji

Po 9. put Predsjednica Društva mr.sc. Tatjana Reić, kao savjetnica, sudjelovala je u radu Technical Advisory Group u Tbilisi, Gruzija. U vremenu 15.-17.05.2024. navedena grupa, koju čine 8 savjetnika...

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)