U Brasov-u je održan 4. Europski kongres pacijenata s jetrenim bolestima

SanohepU organizaciji udruge SANOHEP Romania od 29. – 30. svibnja 2009. u Brasov-u, Rumunjska, održan je 4. Europski kongres pacijenata s jetrenim bolestima na kojem je bila i predstavnica naše udruge.
Tema ovogodišnjeg kongresa bila je „Viral hepatitis – a continuing challenge“ na kojem su osim rumunjskih liječnika specijalista i članova udruge sudjelovali i predstavnici nekih od udruga članica ELPA-e. Tako su na kongresu osim predstavnice naše udruge sudjelovali i predstavnici iz još 6 europskih zemalja: Bosne i Hercegovine, Bugarske, Italije, Njemačke, Španjolske i Švedske.

Brasov
Brasov
 Brasov kongres Brasov kongres

Na kongresu je izlagano više različitih tema, među kojima izdvajamo neke od iznesenih zaključaka:

  • Problem hepatitisa B je rješiv, primjer za to je Španjolska koja je cijepljenjem prvo rizičnih skupina i tinejdžera, a zatim i novorođenčadi problem hepatitisa B stavila pod kontrolu
  • Osobe koje imaju hepatitis C ne bi uopće smjele piti alkohol
  • Osobe s prekomjernom tjelesnom masom imaju slabiji odgovor na terapiju hepatitisa C, odnosno hepatitis C kod osoba s prekomjernom tjelesnom masom puno je teži problem nego kod osoba s normalnom tjelesnom masom
  • Izlječenje osoba s virusom hepatitisa B je jako rijetko (osobama kojima je virus postao nedektabilan nakon terapije može ponovo postati pozitivan ukoliko dođe do slabljenja imunološkog sustava npr. zbog kemoterapije)
  • Hepatitis B virus je 100 puta zarazniji od HIV virusa

Predsjednica Društva ponovo u Gruziji

Po 9. put Predsjednica Društva mr.sc. Tatjana Reić, kao savjetnica, sudjelovala je u radu Technical Advisory Group u Tbilisi, Gruzija. U vremenu 15.-17.05.2024. navedena grupa, koju čine 8 savjetnika...

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)