TO SE ZOVE DOBRA VIJEST!!!

Pegilirani interferon NAPOKON za sve oboljele od hepatitisa C!

Jučer, 15.03.2007 godine, na  sjednici Upravnog vijeća HZZO prihvaćen je prijedlog Povjerenstva za lijekove i na listu lijekova, osnovnu i dopunsku, uvrstilo ukupno na desetke novih lijekova.

Ono što je važno za hepatitis pacijente je donošenje odluke koju brojni oboljeli već mjesecima iščekuju - odluka o izmjeni smjernica za liječenje oboljelih s kroničnim hepatitisom C. Upravno je vijeće, naime, prihvatilo proširenje medicinskih indikacija za liječenje ove opake bolesti tako da NAPOKON svi oboljeli imaju pravo na liječenje pegiliranim interferonom na teret državnog zdravstvenog osiguranja.
Do sada je to bilo moguće samo za genotip 1 i 4.

Odluka će stupiti na snagu danom objave u Narodnim novinama, što se očekuje tijekom ožujka.

Podsjećamo da je pegilirani interferon uvršten na listu  posebno skupih lijekova što znači da ih na prijedlog bolničkog povjerenstva za lijekove izravno plaća HZZO, te neće opterećivati bolničke proračune. Ova odluka je stupila na snagu danom njene objave u Narodnim novinama br. 13 od 05. 02. 2007. godine, i od tada se primjenjuje.

Predsjednica Društva ponovo u Gruziji

Po 9. put Predsjednica Društva mr.sc. Tatjana Reić, kao savjetnica, sudjelovala je u radu Technical Advisory Group u Tbilisi, Gruzija. U vremenu 15.-17.05.2024. navedena grupa, koju čine 8 savjetnika...

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)