PEGILIRANI INTERFERON ZA GENOTIP 2 I 3?

U posljednje vrijeme, kroz  Savjetovalište Udruge, iznimno veliki broj oboljelih traži informacije o početku primjene najavljenih Odluka Ministarstva zdravstva i HZZO-a, a koje se odnose na pegilirani interferon.
Oboljeli su doslovno bombardirani različitim i neprovjerenim informacijama o datumu uvrštavanju pegiliranog interferona u Fond za posebno skupe lijekove i odobravanju liječenja pegiliranim interferonom za one s genotipom 2 i 3.

Kako bismo pomogli našim korisnicima, koji su u išekivanju ovih za njih životno važnih odluka, želimo s njima podijeliti naša saznanja.
Zbog pružanja potpune i točne informacije naglašavamo da se radi o neslužbenim saznanjima:

  1. Za početak primjene Odluke o uvrštavanju pegiliranog interferona u Fond za posebno skupe lijekove još se samo čeka mišljenje Liječničke komore
  2. Prema preporuci posebnog Povjerenstva Ministarstva zdravstva, Povjerenstvo za lijekove HZZO-a predložilo je 12. 02. 2007. Upravnom vijeću HZZO-a izmjenu smjernica za odobravanje liječenja oboljelih od hepatitisa C, što znači da bi uskoro svi oboljeli od kroničnog hepatitisa C (svi genotipovi) mogli imati pravo na pegilirani interferon. Kad Upravno vijeće HZZO-a donese Odluku o izmjeni smjernica, ona će stupiti na snagu danom objavljivanja u službenom glasilu RH u Narodnim Novinama.

Iako je točan datum primjene tih odluka još uvijek neizvjestan, očekujemo da će to biti tijekom ožujka.

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)