Sudjelovanje na završnoj press konferenciji u Banja Luci povodom završetka IPA prekograničnog projekta InfoHep Centar

U utorak 24. 06. 2014. godine u Banja Luci sa početkom u 11.00 sati u Press centru Vlade RS održana je konferencija za medije na kojoj su predstavljeni rezultati projekta ''InfoHep Centar - prekograničnom suradnjom do lako dostupnih zdravstvenih i socijalnih usluga". Na konferenciji za medije, o važnosti prekogranične suradnje u domeni javnih politika u području prevencije, dijagnostike i liječenje virusnih hepatitisa, govorila je i predsjednica Heptosa mr. sc. Tatjana Reić.

Projekt „INFO-HEP CENTAR – prekograničnom suradnjom do lako dostupnih zdravstvenih i socijalnih usluga“ financiran je iz pretpristupnih sredstava Europske Unije u sklopu programa pretpristupne pomoći IPA 2: IPA Prekogranična suradnja Hrvatska – Bosna i Hercegovina 2007.-2013. Projektne aktivnosti u ukupnom trajanju od 15 mjeseci imale su za cilj poboljšanje kvalitete života i socijalne kohezije građana Hrvatske i Bosne i Hercegovine kroz prekograničnu suradnju i razvijanje zajedničkih aktivnosti u području zdravstva i socijalnih usluga; otvaranjem novih i jačanjem već postojećih zdravstvenih i socijalnih sustava u okviru prevencije, dijagnostike i tretmana virusnih hepatitisa u BiH i SDŽ kao i unapređivanje prekogranične suradnje u domeni javnih politika i njihovog usaglašavanja sa EU standardima u području prevencije i tretmana virusnih hepatitisa.

Uvodnu riječ o projektu i prezentaciju rezultata izvršila je Udruga građana „Viktorija“.

Ostali prezentatori bili su:

1. Prof. Nada Tešanović, Ministrica za obitelj, sport i mlade Vlade Republike Srpske
2. Doc. dr sc. Antonija Verhaz, Nacionalna koordinatorica za hepatitise u Republici Srpskoj, načelnica Klinike za infektivne bolesti Kliničkog centra Banja Luka
3. mr. sc. Tatjana Reić, predsjednica HULOH Hepatos

Nalazi i zaključci Analize javnih politika pokazali su da je u narednom periodu neophodno pristupiti definiranju strateškog odgovora na virusne hepatitise u BiH na državnom nivou, u formi jedinstvene i koherentne politike prevencije i tretmana virusnih hepatitisa, uspostaviti mehanizme intra/intersektoralne suradnje i svrsishodnog partnerskog dijaloga između vladinog i nevladinog sektora kao i jasnom vizijom i strateškim pozicioniranjem definirati/ ostvariti pristup većim (međunarodnim i EU) fondovima, i osigurati diverzificiranost budžetiranja u cilju kvalitete i održivosti.

Projekt „INFO-HEP CENTAR – prekograničnom suradnjom do lako dostupnih zdravstvenih i socijalnih usluga“ financiran je iz pretpristupnih sredstava Europske Unije u sklopu programa pretpristupne pomoći IPA 2: IPA Prekogranična suradnja Hrvatska – Bosna i Hercegovina 2007.-2013
Projekt „INFO-HEP CENTAR – prekograničnom suradnjom do lako dostupnih zdravstvenih i socijalnih usluga“ je sufinanciran od Ureda Vlade Republike Hrvatske za udruge

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)