Sudjelovanje na sastanku VHPB: Teret virusnog hepatitisa i njegova prevencija u Arktičkoj regiji

Predsjednica Udruge Hepatos, mr.sc. Tatjana Reic, sudjelovala je na sastanku naziva “Burden and Prevention of Viral Hepatitis in Arctic Region” (Teret virusnog hepatitisa i njegova prevencija u Arktičkoj regiji), u organizaciji VHPB-a (Viral Hepatitis Prevention Board), čija je savjetnica. Sastanak je održan u Regionalnom uredu Svjetske zdravstvene organizacije u Kopenhagenu, 22.-23. ožujka 2012.g.

Ciljevi sastanka bili su:

  • Pružiti pregled dostupnih sustava praćenja zaraznih bolesti;
  • Preispitati epidemiološku situaciju u pogledu virusnih hepatitisa;
  • Pružiti pregled aktualnih preventivnih i kontrolnih mjera koje se tiču virusnih hepatitisa;
  • Raspraviti o naprecima postignutim u prevenciji hepatitisa;
  • Preispitati moguću implementaciju novih precvencijskih strategija, kontrlonih mjera i sustava praćenja;
  • Raspraviti o uspjesima, problemima i preprekama koje je potrebno prevladati te o daljnjem radu;
  • Cilj sastanka je fokusirati se na etničke skupine karakteristične za arktičku regiju.

21. ožujka 2012. u 18:00 održan je sastanak Savjeta VHPB-a na kojem je sudjelovala i Predsjednica Reić kao njegova članica. Članovi Savjeta VHPB-a su vrhunski i svjetski priznati stučnjaci koji se bave problematikom virusnih hepatitisa, poput Pierre Van Damme (Belgija), Daniel Shouval (Izrael), John Ward (CDC), Steven Wiersma (WHO), Alessandro Zanetti (Italija), Johannes Hallauer (Njemačka) i drugih.

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)