Sudjelovanje na sastanku HBCPPA u Ateni

Predsjednica Hepatosa i ELPA-e, mr.sc. Tatjana Reic, sudjelovala je na sastanku naziva “Hepatitis B and C: An underestimated scourge in Greece” (Hepatitis B i C: podcijenjena pošast u Grčkoj), u organizaciji Hepatitis B and C Public Policy Association (HBCPPA), Medicinskog fakulteta u Ateni i Grčkog udruženja za bolesti jetre (HASL). Sastanak je održan u hotelu Titania u Ateni, 16. ožujka 2012.


Sastanak je bio podijeljen u niz diskusija tipa okruglog stola u kojima su sudjelovali najveći grčki stručnjaci iz područja hepatologije i infektologije, ali i predstavnici pacijenata. Neke od tema o kojima se raspravljalo su: utjecaj hepatitisa B i C u Grčkoj, prevencija hepatitisa B i C u Grčkoj, programi prevencije, njege i liječenja kod intravenoznih korisnika droga, liječenje hepatitisa B i C u Grčkoj, politike države i osiguravajućih kuća u pogledu prevencije i liječenja virusnih hepatitisa.

Predsjednica je u sklopu programa sastanka održala govor o "Ulozi pacijenata u prevenciji, njezi i liječenju virusnog hepatitisa u Europi", u sklopu kojeg je uz Power point prezentaciju sudionicima predstavila ELPA-u (European Liver Patients’ Association), njene napore, inicijative (posebno u području utjecanja na javne politike), te najveće uspjehe i planove za budućnost. Sudjelovanje Predsjednice Reić na ovom sastanku omogućilo je i stvaranje kontakata sa predstavnicima grčke udruge hepatitis pacijenata „Promitheas“ koji su iskazali interes za članstvo u ELPA-i.

Poziv Predsjednici Reić da održi govor na ovom sastanku još jednom je potvrdio koliko je ELPA prepoznata i priznata među organizacijama koje se bave borbom protiv virusnih hepatitisa.

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)