Sastanak radne skupine za izradu Nacionalne strategije za borbu protiv virusnih hepatitisa i Akcijskog plana

Sastanak radne skupine 1-2-201301. veljače 2013. godine u hotelu Sheraton u Zagrebu održan je sastanak radne skupine za izradu Nacionalne strategije za borbu protiv virusnih hepatitisa i Akcijskog plana u sklopu projekta „Prijenos dobre prakse, iskustva i znanja u borbi protiv virusnog hepatitisa“, financiranog od Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.

Koordinatorica izrade Nacionalne strategije za borbu protiv virusnih hepatitisa i Akcijskog plana dr. sc. Irena Hrstić, vodila je sastanak kojem je prisustvovalo 20 osoba; članovi radne skupine, predstavnici organizacija civilnog društva, te gosti iz Europe.

Tijekom sastanka okupljenima su predstavljeni primjeri dobre prakse iz tri prvorangirane zemlje prema Europskom Hepatitis Care Indeksu, istraživanju u kojem se uspoređuju prakse skrininga, liječenja i tretmana hepatitisa u 30 europskih zemalja. Također je prezentirana situacija u Bugarskoj - najsiromašnijoj zemlji EU, koja također razvija Nacionalnu strategiju, a od 01.01.2013. godine je uvela DAA.

Na sastanku su okupljeni dobili predodžbu procesu izrade Nacionalne strategije te dogovorili nastavak aktivnosti.


Prezenteri:

- Françoise Roudot-Thoraval, dr. med. (University Hospital Henri Mondor, Créteil, France)
sa prezentacijom: French National Plans against hepatitis B and C

- prof. Mojca Matičič, dr.med., (Clinic for Infectious Diseases and Febrile Illnesses University Medical Centre Ljubljana, Slovenia)
sa prezentacijom: Management of viral hepatitis B&C

- Achim Kautz (ELPA Policy Director)
sa prezentacijom: Development of a national hepatitis and strategy plan - A German example

- Stanimir Hasardzhiev, dr. med. (Izvršni direktor ELPA-e, i predsjednik udruga Hepasist i NPO, iz Bugarske)
sa prezentacijom: Bulgarian National Hepatitis Plan


Ovom prilikom se još jednom zahvaljujemo svima na sudjelovanju, uz nadu se da ćemo uspješnu suradnju nastaviti do kraja ovog projekta kao i u našim budućim inicijativama.

{morfeo 64}

Društvo Hepatos u CEMEX-u Hrvatska

Dana 10. srpnja 2024., Mobilni tim Društva za bolesti jetre pružao je usluge Mobilnog InfoHep Centra - mobilne klinike, zaposlenicima tvrtke CEMEX Hrvatska omogućujući lakši pristup pregledima i eduka...

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)