Dvodnevna interaktivna edukativna radionica/trening na temu „Donošenje Nacionalnih strategija - iskustva europskih udruga“

 

SOH radionica 30-31-01-2013        30. i 31. siječnja 2013. godine u hotelu Laguna u Zagrebu organizirali smo prvu dvodnevnu interaktivnu radionicu na temu „Donošenje Nacionalnih strategija - iskustva europskih udruga“ za partnerske organizacije projekta „Prijenos dobre prakse, iskustva i znanja u borbi protiv virusnog hepatitisa“, financiranog od Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.

        Na radionici su sudionicima prenesena znanja, standardi i dobre prakse europskih udruga pacijenata iz zemalja koje su u procesu izrade Nacionalne strategije.

        Mr. sc. Tatjana Reić, predsjednica HULOH „Hepatos“ i European Liver Patients Association (ELPA) sudionicima je predstavila Europski Hepatitis Indeks – veliko istraživanje u kojem se uspoređuju prakse skrininga, liječenja i tretmana hepatitisa u 30 europskih zemalja, a u kojem je Hrvatska zauzela 8. mjesto, te „Blueproject“ - ELPA-in projekt koji će biti predstavljen u travnju 2013. godine, a koji će na jednom mjestu okupiti najbolje europske praske iz područja skrininga, liječenja i tretmana hepatitisa.

        Achim Kautz potpredsjednik, ELPAin Policy director, sudionicima je održao interaktivnu edukaciju o osnovnim postupcima pri izradi Nacionalne strategije za borbu protiv virusnih hepatitisa te iskustva o izradi Nacionalne strategije iz Njemačke. Gospodin Kautz je vodio proces izrade njemačke Nacionalne strategije, proces koji je trajao 4 godine.


Radionicama su prisustvovali predstavnici slijedećih udruga:

  • Hrvatska udruga liječenih i oboljelih od hepatitisa „Hepatos“
  • Udruga liječenih i oboljelih od hepatitisa „Hepatos Rijeka“
  • Udruga „Institut“
  • Hrvatska udruga liječenih i oboljelih od hepatitisa „Hepatos“ – Podružnica Grad Zagreb i Zagrebačka županija
  • Udruga liječenih i oboljelih od hepatitisa „Hepatos-Koprivnica“

 

{morfeo 63}

Predsjednica Društva ponovo u Gruziji

Po 9. put Predsjednica Društva mr.sc. Tatjana Reić, kao savjetnica, sudjelovala je u radu Technical Advisory Group u Tbilisi, Gruzija. U vremenu 15.-17.05.2024. navedena grupa, koju čine 8 savjetnika...

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)