Sarajevska premijera predstave „Što mi može virus“

Sarajevo, 14. 01. 2010. 14. 01. 2010. godine u Kamernom teatru 55 u Sarajevu premijerno je izvedena predstava „Što mi može virus“ kojom se željelo sarajevskoj i bosankohercegovačkoj javnosti skrenuti pozornost na problem hepatitisa C.

Predstava „Što mi može virus?“ još je jedan od načina kojim se želimo približiti mladima koji ulaze u rizična ponašanja koja mogu dovesti do zaraze hepatitisom (spolni odnosi bez zaštite, piercing, tetovaže, eksperimentiranje s drogama...), a njenim prikazivanjem u Sarajevu Hepatos, kao hrvatska udruga liječenih i oboljelih od hepatitisa, želi još jednom ukazati na to kako hepatitis ne poznaje granice.

Prikazivanju predstave prethodila je press konferencija na kojoj su osim predsjednice naše udruge mr. sc. Tatjane Reić sudjelovali i predsjednik Udruženja oboljelih od hepatitisa C iz Sarajeva gospodin Mirsad Žižko, predsjednik Udruženja oboljelih od hroničnih virusnih hepatitisa „B 18“ iz Banja Luke gospodin Zdenko Simonović, dr. Nedim Mulazimović iz Roche predstavništva za BiH te glumac Malog splitskog kazališta Mijo Jurišić.

Gledatlji/ice predstave osim informativno-edukativnih materijala o virusnom hepatitisu, dobili su i promotivne majice sa sloganom „Jesam li ja broj12?“ kao dio svjetske kampanje.

{morfeo 18}

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)