Europska asocijacija udruga pacijenata s bolestima jetre objavila članak u prestižnom časopisu Journal of Hepatology

Journal of hepatologyEuropske asocijacije liječnika i pacijenata u zadnjih nekoliko godina surađuju bolje nego ikad. Najbolji pokazatelj je ukazivanje časti Europskoj asocijaciji udruga pacijenata s bolestima jetre (European Liver Patients Association – ELPA) i predstavljanje ciljeva i problematike kojom se bavi  u prestižnom medicinskom časopisu Journal of Hepatology u prosincu 2009. godine.

Journal of Hepatology objavljuje European Association for the Study of the Liver (EASL) i rezerviran je isključivo za tekstove stručnjaka specijalista.
Prvi put u više od 40 godina povijest časopisa objavljen je tekst od strane pacijenata.

Predsjednica ELPA Nadine Piorkowsky u tekstu posebno naglašava činjenicu da su virusni hepatitisi u Europi vremenska bomba koja otkucava. Dobra suradnja među institucijama je nužna za poboljšanje prevencije i liječenja te pravovremeno dijagnosticiranje bolesti.

Tekst na engleskom jeziku možete ovdje pročitati.

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)