Poziv svim građanima - javnozdravstvena akcija u Splitu

Hrvatsko društvo za bolesti jetre „Hepatos“ poziva građane u subotu 27. svibnja 2023. u vremenu od 10:00 do 14:00 sati u splitski Gradski park - Strossmayerov park (Đardin) na javnozdravstvenu akciju gdje će aktivisti i volonteri Društva u Mobilnom InfoHep Centru ponuditi usluge:

 •        pregleda jetre neinvazivnom metodom elastografije (FibroScan® uređajem), potpuno bezbolnom (nalik ultrazvuku, rezultat je dostupan odmah), brzom (5-10 minuta) i pouzdanom metodom kojom dobijemo uvid u stanje jetre. Ovom pretragom se mjeri:
  1.      fibroza jetre - procjena stupnja oštećenja jetrenog tkiva tj. rizik od ciroze
  2.      steatoza (tzv. “masna jetru”) - razinu nakupljene masnoće unutar jetre, što može uzrokovati upalu

Kako bi rezultati pregleda FibroScan® uređajem bili što objektivniji molimo sve osobe zainteresirane za pregled da budu na tašte - ne konzumiraju hranu 4-6 sati prije pregleda

 •        savjetovanja, informiranja i diseminacije edukativnog materijala o bolestima jetre posebice NASH i NAFLD, što ih uzrokuje, kome se obratiti, posljedicama, problemima ali i prednostima pravovremenog liječenja bolesti jetre

Ovim će se najaviti nadolazeće aktivnosti Društva Hepatos povodom Dana otvorenih vrata udruga a koje će obuhvatiti i nadolazeći MEĐUNARODNI DAN MASNE BOLESTI JETRE eng. International NASH Day (IND) sa ciljem podizanja svjesnosti o bolestima jetrre te sve zastupljenijem, problemu današnjice - bolesti masne jetre.

Akciju organizira Sveučilišni odjel zdravstvenih studija Sveučilišta u Splitu u suradnji s NZJZ SDŽ, Udrugom veterana Domovinskog rata 158. br. HV i 6. dp HV te Hrvatskim društvom za bolesti jetre Hepatos a osim pregleda jetre FibroScan®  bit će organizirana:

 •        Promocija nacionalnih programa ranog otkrivanja raka različitih sijela
 •        Pregled kože na prisutnost mogućih malignoma (melanoma i sl.),
 •        Analiza šećera u krvi (vađenje iz prsta),
 •        Mjerenje krvnog tlaka i EKG,
 •        Fizioterapijske i kineziterapijske aktivnosti:
  • Mjerenje tjelesne mase i procjenu nutritivnog statusa
  • Određivanje mišićne snage
  • Promocija i edukacija nordijskog hodanja
  • Edukacija o važnosti provođenja terapijskih vježbi kod limfedema

 

Više o masnoj bolesti jetre :

NAFLD/NASH - Jeste li u riziku 

Ako imate NAFLD/NASH dijagnozu

NAFLD/NASH kod djece

NAFLD/NASH kod mršavih osoba

 

 

 

Predsjednica Društva ponovo u Gruziji

Po 9. put Predsjednica Društva mr.sc. Tatjana Reić, kao savjetnica, sudjelovala je u radu Technical Advisory Group u Tbilisi, Gruzija. U vremenu 15.-17.05.2024. navedena grupa, koju čine 8 savjetnika...

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)