Mobilni InfoHep Centar u Gospiću

U skladu s uputama vezano uz COVID-19 i strogim epidemiološkim mjerama Hrvatsko društvo za bolesti jetre "Hepatos" ponudilo je 14.10.2020. usluge Mobilnog InfoHep Centra građanima grada Gospića.

Na poziv Grada Gospića okupljeni stručnjaci i članovi Društva pružali su usluge testiranja na hepatitis C, pregleda jetre transientnom elastografijom te savjetovanja na Trgu Stjepana Radića. Veliki odaziv i zainteresiranost građana pokazatelj su uspješnosti ove „link to care“ usluge koja se  održavala u sklopu projekta „Okreni list“ kojem je nositelj Grad Gospić.

Prema riječima voditeljice projekta Nikoline Tonković Čorak iz Grada Gospića cjelokupnu uslugu preventivnog pregleda zaokružuje prisutnost liječnika specijalista koji provode liječenje osoba s bolestima jetre. U akciji su, uz Predsjednicu Društva mr.sc.Tatjanu Reić sudjelovali i 

dr. Magda Pletikosa-Pavić, spec. epidemiologije NZJZ SDŽ, te liječnici OB Gospić dr. Anton Ratković, spec. interne medicine te Margareta Bajo - Dadić dr. med., specijalist infektologije.

Ovakav aktivan pristup kroz testiranja i edukacije pokazao se vrlo učinkovit. Važno je napomenuti da se edukacija o bolesti jetre u sklopu projekta Okreni list održala 20. veljače 2020. kada je, na vrlo jednostavan i prilagođen način, dr. Anton Ratković, spec. interne medicine, naglasio kako je jetra ključan i vrlo bitan organ u koji krv pristiže iz srca ali i probave, te da je jetra jedini organ koji se može regenerirati. Jetru oštećuju razni otrovi, lijekovi, infekcije, smetnje u opskrbi krvlju i drugi poremećaji. Pri tome nastaju poremećaji funkcije jetre koji narušavaju metaboličku ravnotežu organizma, a čije se posljedice danas mogu liječiti. Stoga je potrebno pravovremeno prevenirati bolesti i promovirati zdraviji način života i zdraviju prehranu.

 

Hepatos na simpoziju "Abeceda hepatitisa"

Društvo Hepatos sudjelovalo je na multidisciplinarnom simpoziju "Abeceda hepatitisa" koji je održan 13.05.2023. u KBC Zagreb- Edukacijskom Centru Zapad. Predsjednica Društva mr.sc. Tatjana Reić tijeko...

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)