Međunarodni sastanak „Zagovaranje i lobiranje – uloga organizacija hepatitis pacijenata u razvoju nacionalnih strategija“

12. studenog 2013. godine u hotelu Park u Splitu s početkom u 17:00 sati održan je međunarodni sastanak „Zagovaranje i lobiranje – uloga organizacija hepatitis pacijenata u razvoju nacionalnih strategija“ koji se organizirao u sklopu projekta financiranog iz pretpristupnih sredstava EU (IPA 2) sa ciljem prijenosa znanja i iskustava za predstavnike civilnih udruga iz Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine.
Predstavnici European Liver Patients Association (ELPA) - gospodin Achim Kautz, ELPA Policy Director i World Hepatitis Alliance (WHA) - gospodin Dalibor Ružić, Member of the Executive Bord of World Hepatitis Alliance, Region Europe, sudionicima su predstavili primjere dobre prakse ove dvije međunarodne organizacije.
Gospodin Achim Kautz i gospodin Dalibor Ružić su ovim putem okupljenima prenijeli znanja i predstavili primjere dobre prakse organizacija hepatitis pacijenata iz Njemačke, Rumunjske, Bugarske, Grčke, Litve te suradnju World Hepatitis Organization s Svjetskom zdravstvenom organizacijom.
Na međunarodnom sastanku sudjelovali su zdravstveni stručnjaci i predstavnici civilnog sektora iz Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine, predstavnici izvršne vlasti Republike Hrvatske, lokalne uprave i samouprave Grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije.
Međunarodni sastanak je organiziran u sklopu projekta financiranog iz pretpristupnih sredstava Europske Unije u sklopu programa pretpristupne pomoći IPA 2: IPA Prekogranična suradnja Hrvatska – Bosna i Hercegovina 2007.-2013.: „INFO-HEP CENTAR - prekograničnom suradnjom do lako dostupnih zdravstvenih i socijalnih usluga“, kojeg provodimo u suradnji s Udruženjem građana Viktorija iz Banja Luke iz Bosne i Hercegovine.
Projektne aktivnosti u ukupnom trajanju od 15 mjeseci imaju za cilj poboljšanje kvalitete života i socijalne kohezije građana Hrvatske i Sjeverozapadne Bosne i Hercegovine kroz prekograničnu suradnju i razvijanje zajedničkih aktivnosti u području zdravstva i socijalnih usluga.

 

 

 

Projekt  „INFO-HEP CENTAR – prekograničnom suradnjom do lako dostupnih zdravstvenih i socijalnih usluga“ financiran je iz pretpristupnih sredstava Europske Unije u sklopu programa pretpristupne pomoći IPA 2: IPA Prekogranična suradnja Hrvatska – Bosna i Hercegovina 2007.-2013.

 

     Projekt „INFO-HEP CENTAR – prekograničnom suradnjom do lako dostupnih zdravstvenih i socijalnih usluga“ je sufinanciran od Ureda Vlade Republike Hrvatske za udruge

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)