Okrugli stol „Prevencija, detekcija, liječenje i nadzor virusnih hepatitisa: Nova era i u Hrvatskoj?“

Split, 13. studenog 2013. - U hotelu Park održan je Okrugli stol „Prevencija, detekcija, liječenje i nadzor virusnih hepatitisa: Nova era i u Hrvatskoj?“ na kojem su vodeći hrvatski stručnjaci iz područja hepatologije, infektologije i javnog zdravstva koji se bave virusnim hepatitisima, te predstavnici European Liver Patients Association (ELPA) i World Hepatitis Alliance (WHA) predstavili nove načine liječenja oboljelih od virusnih hepatitisa, uz raspravu koliko je nova era u tretmanu virusnih hepatitisa realno moguća i u Hrvatskoj.
Okrugli stol organizirala je organizacija „Hepatos“ u sklopu projekta financiranog iz pretpristupnih sredstava Europske Unije u sklopu programa pretpristupne pomoći IPA 2: IPA Prekogranična suradnja Hrvatska – Bosna i Hercegovina 2007.-2013.: „INFO-HEP CENTAR - prekograničnom suradnjom do lako dostupnih zdravstvenih i socijalnih usluga“, kojeg provodimo u suradnji s Udruženjem građana "Viktorija" i "B18" iz Banja Luke iz Bosne i Hercegovine.
Govornici na okruglom stolu su bili dr. sc. Bernard Kaić, voditelj Odjela za cijepljenje u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo, međunarodni gosti - Achim Kautz, ELPA Policy Director, te govornik i moderator prof. dr. sc. Miro Morović iz OB Zadar.
Ostali sudionici okruglog stola bili su drugi zdravstveni stručnjaci – Key opinion leaders i predstavnici civilnog sektora iz Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine, predstavnici izvršne vlasti Republike Hrvatske, lokalne uprave i samouprave Grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije. Dobrodošlicu u ime organizatora uputila je mr. sc. Tatjana Reić, predsjednica HULOH „Hepatos“, Saveza oboljelih od hepatitisa Republike Hrvatske (SOH RH) i European Liver Patients' Association (ELPA).

Prezenteri:
Achim Kautz, ELPA Policy Director, sa slijedećim predavanjima:
- Situacija u EU i uloga pacijenata
- Izazovi u nastojanjima EU u osiguranju pristupa skrininga, dijagnosticiranja i liječenja hepatitisa
prim. dr. sc. Bernard Kaić, sa predavanjem:
- Epidemiološka situacija u Hrvatskoj
prof. dr. sc. Miro Morović, sa predavanjima:
- Zašto trebamo nove načine u prevenciji, detekciji i liječenju virusnih hepatitisa
- Dijagnosticiranje, liječenje i nadzor u Hrvatskoj
- Nova era u liječenju virusnih hepatitisa

 

 

 

 

Projekt  „INFO-HEP CENTAR – prekograničnom suradnjom do lako dostupnih zdravstvenih i socijalnih usluga“ financiran je iz pretpristupnih sredstava Europske Unije u sklopu programa pretpristupne pomoći IPA 2: IPA Prekogranična suradnja Hrvatska – Bosna i Hercegovina 2007.-2013.

 

     Projekt „INFO-HEP CENTAR – prekograničnom suradnjom do lako dostupnih zdravstvenih i socijalnih usluga“ je sufinanciran od Ureda Vlade Republike Hrvatske za udruge

 

Predsjednica Društva ponovo u Gruziji

Po 9. put Predsjednica Društva mr.sc. Tatjana Reić, kao savjetnica, sudjelovala je u radu Technical Advisory Group u Tbilisi, Gruzija. U vremenu 15.-17.05.2024. navedena grupa, koju čine 8 savjetnika...

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)