Sastanak Viral Hepatitis Prevention Board-a „A new Era for screening and treatment of Hepatitis C: A public health challenge“.

14. i 15. studenog 2013. godine, u hotelu Park u Splitu održan je sastanak Viral Hepatitis Prevention Board-a , naziva „A new Era for screening and treatment of Hepatitis C: A public health challenge“.

Po prvi put u Hrvatskoj, 14. i 15. studenog 2013. godine u Splitu su se okupili vodeći europski i svjetski stručnjaci iz područja virusnih hepatitisa kako bi sudjelovali na sastanku Viral Hepatitis Prevention Board-a (VHPB) pod nazivom “A new Era for screening and treatment of Hepatitis C: A public health challenge”.
Ovaj sastanak VHPB-a u Hrvatskoj se organizirao na poziv mr. sc. Tatjane Reić, savjetnice VHPB-a, predsjednice HULOH „Hepatos“ i European Liver Patients Association (ELPA), te povjerenice Svjetske Zdravstvene Organizacije za virusne hepatitise na području Republike Hrvatske.
Mr. sc. Tatjana Reić, savjetnica VHPB-a, je na ovom sastanku sudjelovala i kao visoka izaslanica Ministra zdravlja prof. dr. sc. Rajka Ostojića.

 

VHPB Savjetodavni odbor, osnovan 1992. godine, sastavljen je od neovisnih stručnjaka iz područja virusnih hepatitisa i predstavnika partnerskih organizacija (WHO, CDC, ECDC, ELPA). Cilj VHPB-a je pridonijeti kontroli i prevenciji virusnih hepatitisa skrećući pozornost na ovaj važan javnozdravstveni problem i poticanjem aktivnosti za poboljšanje kontrole i prevencije. VHPB organizira barem dva sastanka godišnje. Od 1992. godine organizirano je 37 sastanaka, na temelju kojih je objavljeno 37 biltena o virusnim hepatitisima koji su distribuirani na više od 3.000 adresa.

 

 

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)