Info-hep centar na terenu i u studenom

Najava rada InfoHep centra u GračacuProjekt „Dostupnom uslugom do zadovoljne zajednice: Info-hep centar na ratom pogođenim područjima Zadarske županije", koji se provodi uz financijski doprinos PSGO-a, postupno se privodi kraju, u skladu s projektnim planom i predviđenim aktivnostima.

Odmah početkom studenog, 03. 11. 2009. godine u multimedijalnoj dvorani gradske knjižnice u Benkovcu održana je Javna tribina i predavanje na temu virusnih hepatitisa uz nazočnost 23 sudionika/ce, uglavnom pripadnika HVIDR-e Benkovac, HVIDR-e Zadarske županije, Udruge civilnih stradalnika domovinskog rata Zadarske Županije  i djelatnika Doma zdravlja Benkovac. Predavanje je održala dr. Marija Pupić Bakrač iz ZJZ Zadra koja je ujedno provela testiranje u sklopu InfoHep centra na terenu.

06. 11. 2009. godine u Domu zdravlja u Gračacu, održan je InfoHep centar na terenu kroz koji smo svim zainteresiranima ponudili besplatno i anonimno testiranje i savjetovanje. Aktivnost je provedena u suradnji s dr. Marijom Pupić-Bakrač iz ZJZ Zadra.

Također smo 13. 11. 2009. godine u Zadru organizirali  predavanje o virusnim hepatitisima i testiranje u Medicinskoj školi u Zadru. Predavanju su nazočili predstavnici Medicinske škole Zadar, Opće bolnice Zadar, Udruge žena u domovinskom ratu, članovi Nezavisnih dragovoljaca Hrvatske Zadarske županije i članovi HVIDR-e Zadar. Predavanje je održao dr. Miro Morović, infektolog OB Zadar. Ovaj događaj su medijski popratili Zadarski list i TV VOX.

Kroz ova tri InfoHep centra ukupno se testiralo 60 osoba, kod kojih su zabilježena 3 pozitivna testa na hepatitis C, 1 pozitivan test na hepatitis B i 1 pozitivan test na HIV.

{morfeo 16}

Društvo Hepatos u CEMEX-u Hrvatska

Dana 10. srpnja 2024., Mobilni tim Društva za bolesti jetre pružao je usluge Mobilnog InfoHep Centra - mobilne klinike, zaposlenicima tvrtke CEMEX Hrvatska omogućujući lakši pristup pregledima i eduka...

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)