Obilježavanje mjeseca borbe protiv ovisnosti, 15. studeni - 15. prosinca 2009. godine

Okrugli stol - Ovisnici i krvlju prenosive bolestiSukladno odredbama Nacionalne strategije suzbijanja opojnih droga 2006. - 2012. godine, Akcijskog plana suzbijanja zlouporabe opojnih droga od 2009. do 2012. godine kao i Provedbenog programa Akcijskog plana suzbijanja zlouporabe opojnih droga za 2009. godinu, i ove godine različitim aktivnostima sudjelovat ćemo u obilježavanju mjeseca borbe protiv ovisnosti.

Na okruglom stolu „Ovisnici i krvlju prenosive bolesti“ koji se održao 17. 11. 2009. godine s početkom u 10h u Villi Dalmacija u Splitu, u organizaciji Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, Službe za zaštitu mentalnog zdravlja, prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti sudjelovali smo s izlaganjem mr.sc. Tatjane Reić „Međusektorska suradnja: Uloga i utjecaj organizacija civilnog društva u pomoći oboljelima od virusnih hepatitisa“. Cilj okruglog stola bio je upoznavanje i senzibilizacija javnosti s problemima ovisnika, te smanjenje predrasuda i stigme koja prati ovisničku populaciju.
Moderatorica je bila Dijana Nonković, spec. epidemiolog pri Službi za zaštitu mentalnog zdravlja, prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti Nastavnog zavoda za javno zdravstvo SDŽ. Uvodničari okruglog stola bili su:

1.    Dubravko Klarić, dipl. krim., predstojnik Ureda za suzbijanje zlouporabe opojnih droga Vlade RH
2.    Romana Škrabić, dr.med., pročelnica Upravnog odjela za socijalnu skrb, zdravstvenu zaštitu i suradnju s braniteljima i braniteljskim udrugama Grada Splita
3.    Vedran Mardešić, prof., voditelj resora psihosocijalne i zdravstvene zaštite Upravnog odjela za socijalnu skrb, zdravstvenu zaštitu i suradnju s braniteljima i braniteljskim udrugama Grada Splita
4.    mr. sc. Željko Šundov, dr. med., predsjednik Savjeta za zdravstvo SDŽ
5.    Josip Matković, prof., pročelnik Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb SDŽ  
6.    Željko Ključević, dr.med., voditelj Službe za zaštitu mentalnog zdravlja, prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti NZJZ SDŽ
7.    prof. dr. sc. Nikola Bradarić, voditelj Odjela za zarazne bolesti KBC Split
8.    mr. sc. Tatjana Reić, predsjednica HULOH „Hepatos“
9.    Ivana Crnčić, dipl. ing., Hrvatska udruga za oboljele od HIV-a



Zajedno s ostalim udrugama i terapijskim zajednicama Splitsko -  dalmatinske županije sudjelovat ćemo 27.11.2009. u Marmontovoj ulici u Splitu na predstavljanju rada regionalne koordinacije udruga koje se bave prevencijom ovisnosti gdje ćemo se predstaviti na štandu putem naših promidžbeno informativnih i edukativnih materijala.

{morfeo 14} 

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)