Hepatos obilježava Mjesec borbe protiv ovisnosti 2022.

Mjesec borbe protiv ovisnosti obilježava se od 15. studenog do 15. prosinca. Tim povodom Hrvatsko društvo za bolesti jetre Hepatos se još jednom udružilo s Povjerenstvom za suzbijanje zlouporabe droga Splitsko-dalmatinske županije i Nastavnim zavodom za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije (NZJZ SDŽ) kako bi poduprlo napore pojedinaca, zajednice i raznih organizacija u RH ali i diljem svijeta u globalnim naporima vezanim za sprječavanje zlouporabe droga.

Hrvatsko društvo za bolesti jetre Hepatos svojim aktivnostima podupire napore obitelji, prijatelja, edukatora, medicinskih djelatnika i organizacija u zajednici koje djeluju kako bi osigurali pristup podršci i resursima potrebnim za sprečavanje i oporavak od ovisnosti.

Ovisnost može biti psihološka i fiziološka, a odnosi se na neprilagođeno ponašanje vezano uz uporabu ilegalnih droga, pušenje, kockanje, ovisnost o internetu, a koje dovodi do oštećenja organizma ili subjektivnih problema.

Tijekom ovog mjeseca Društvo planira više aktivnosti u Savjetovalištu InfoHep Centra te Mobilnim InfoHep Centrom u suradnji s Povjerenstvom za suzbijanje zlouporabe droga Splitsko-dalmatinske županije i NZJZ SDŽ kojim planiramo potaknuti sve koji se bore protiv ovisnosti kao i one koji su uspješno prevladali ovisnost da se testiraju na virusne hepatitise i HIV te time pravovremeno saznaju da li im je potrebno liječenje koje omogućava smanjenje komplikacija bolesti jetre te sprječava nehotično širenje bolesti.

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)