Hepatos aktivnosti tijekom Europskog tjedna testiranja 2022

Društvo „Hepatos“ će od 21.-25. 11. 2022 u InfoHep Savjetovalištu u Splitu svim zainteresiranim, po prethodnom dogovoru, pružati usluge besplatnog i anonimnog savjetovanja i testiranja na Hepatitis C i HIV testovima na slinu. Molimo sve zainteresirane da se za više informacija jave na besplatni InfoHep telefon 0800 400 405.  Usluge će pružati liječnici NZZJZ SDŽ te KBC Split.

Europski tjedan testiranja europska je kampanja koja potiče partnerske organizacije — u zajednici, zdravstvenim ustanovama i političkim institucijama — diljem Europe da se dva puta godišnje ujedine na jedan tjedan kako bi povećali napore u testiranju i promicali svijest o prednostima ranijeg testiranja na hepatitis i HIV. Ova je inicijativa napredovala od svog početka 2013. i postala je široko priznat europski događaj sa stotinama organizacija koje sudjeluju svake godine kako bi bolje  ukazali na napore koje ujedinjene partnerske organizacije diljem Europe ulažu kako bi se povećao pristup testiranju i promicala svijest o prednostima ranijeg testiranja na hepatitis i HIV.

Hepatos se od samih početaka priključuje ovim naporima s ciljem promocije dobrovoljnog testiranja na virusne hepatitise i HIV uz podizanje svijesti u zajednici o virusnim hepatitisima kao javnozdravstvenom problemu koji ima i društveno-političku dimenziju, vezanu uz problem diskriminacije, kršenja ljudskih prava i društvenog neprihvaćanja oboljelih osoba. Upravo radi toga, Hepatos u posljednjih nekoliko godina naglašava važnost testiranja i pravovremenog otkrivanja virusa te potiče podizanje svijesti o preveniraju i liječenju HCV-a.

Ovim povodom InfoHep Centar u sklopu svog Savjetovališta u Splitu a u suradnji s liječnicima Nastavnog Zavoda za javno Zdravstvo SDŽ I KBC Split će 22.11.2022. pružati usluge testiranja I pregleda jetre koje su dostupne samo po prethodnom dogovoru i kontaktom na besplatni InfoHep telefon 0800 400 405.

Nadamo se da će se zainteresirani odazvati u što većem broju te nam pomoći u nastojanjima da među hrvatskom javnosti podignemo razinu svijesti o važnosti testiranja i pravovremenog otkrivanja virusnog hepatitisa.

Predsjednica Društva ponovo u Gruziji

Po 9. put Predsjednica Društva mr.sc. Tatjana Reić, kao savjetnica, sudjelovala je u radu Technical Advisory Group u Tbilisi, Gruzija. U vremenu 15.-17.05.2024. navedena grupa, koju čine 8 savjetnika...

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)