ELPA Policy trening & sastanak

Predsjednica Hepatosa i ELPA-e, mr.sc. Tatjana Reić, i predstavnica Hepatosa sudjelovale su na ELPA Policy treningu i sastanku, održanom u Parizu od 25. – 27. studenog. U programu je sudjelovalo ukupno 16 predstavnika/ca udruga hepatitis pacijenata diljem Europe, uz predstavnike nekoliko farmaceutskih kompanija.

 Cilj ELPA Policy sastanka bio je razvoj trajnih komunikacijskih i partnerskih kanala između europskih pacijenata oboljelih od hepatitisa ili drugih bolesti jetre i farmaceutskih kompanija, zagovaračkih grupa, lokalnih i međunarodnih kreatora politike, te regulatornih tijela u području hepatitisa i drugih bolesti jetre.

Trening su vodili g.Christian Hierholzer i gđa.Patricia Lamas Sánchez iz konzultantske tvrtke Hanover, prema slijedećem rasporedu:

  • 25.11.2011. Postavljanje okvira za zagovaranje, koncept zagovaranja, važnost zagovaranja na   EU i nacionalnom nivou
  • 25.11.2011. Uvod u EU okvire, EU institucije, donošenje odluka i politički instrumenti. EU naspram nacionalne nadležnosti u zdravstvenoj politici.
  • 25.11.2011. Učinkovito zagovaranje: osnovni principi, preporuke i upozorenja
  • 25.11.2011. Vježba: igranje uloga
  • 25.11.2011. Predavanje i diskusija farmaceutske tvrtke ROCHE
  • 26.11.2011. Industrijske sesije – predavanja predstavnika farmaceutskih kompanija: Novartis, Gilead, Janssen, MSD, Echosens
  • 26.11.2011. Sesije za stakeholdere: EASL, WHA i ELPA
  • 26.11.2011. Diskusija i radionica: Stakeholderi i  industrija
  • 27.11.2011. Rasprava stakeholdera i radionica ELPA Policy radni plan 2012
Na sastanku sa stakeholedrima identificirali smo naše zajedničke političke interese i razvili smo ELPA Policy radni plan za 2012 koji je baziran na slijedećim temama:
- EU političke inicijative za bolesti jetre (prevencija, dijagnostika i tretman)
- Jednake mogućnosti pristupa tretmanu za sve europske pacijente
- Usmjeravanje politika na teško izlječive pacijente
- Usmjeravanje politika na pacijente sa genotipovima različitim od genotipa 1
- Politika cijena i troškovna učinkovitost
- Kampanje za podizanje svijesti civila i medicinskog osoblja
- Regionalne i državne političke inicijative
 
{morfeo 43}

Predsjednica Društva ponovo u Gruziji

Po 9. put Predsjednica Društva mr.sc. Tatjana Reić, kao savjetnica, sudjelovala je u radu Technical Advisory Group u Tbilisi, Gruzija. U vremenu 15.-17.05.2024. navedena grupa, koju čine 8 savjetnika...

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)