Posjetom splitskom zatvoru obilježen Mjesec borbe protiv ovisnosti

Povodom obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti i Svjetskog Dana borbe protiv HIV/AIDS-a, naša udruga je u suradnji s Nastavnim Zavodom za Javno Zdravstvo Splitsko-Dalmatinske županije, dr. Dijanom Nonković voditeljicom Službe za epidemiologiju zaraznih bolesti i dr. Magdom Pletikosa Pavić iz Službe za mentalno zdravlje i prevenciju bolesti ovisnosti, u četvrtak 1. prosinca 2011. godine organizirala i održala predavanje o virusnim hepatitisima, te testiranje i savjetovanje za zatvorenike.

Testiranje se odnosilo na hepatitis C i HIV, a odazvalo mu se 40 zatvorenika koji su terstirani na oba virusa. Među testiranima nije bilo HIV pozitivnih osoba, a tri osobe su bile anti-HCV pozitivne, te im je pružena usluga savjetovanja u našem terenskom Info-hep centru.

U sklopu obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti održali smo predavanja u terapijskim Zajednicama Susret na Čiovu i Cisti Velikoj, koja su obuhvatila 26 štićenika ovih zajednica.

Međunarodni Mjesec borbe protiv ovisnosti se obilježava u razdoblju od 15. studenog do 15. prosinca. Cilj obilježavanja je upozoriti cjelokupnu javnost na problem zlouporabe svih oblika sredstava ovisnosti a osobito droga, te potaknuti sve subjekte u društvu na aktivnu borbu protiv ovisnosti i zlouporabe droga.

Svjetski dan borbe protiv AIDS-a obilježava se 1.prosinca svake godine. Diljem svijeta organiziraju se razna događanja s ciljem podizanja javne svijesti I boljeg razumijevanja osoba koje žive s HIV-om.

Predsjednica Društva ponovo u Gruziji

Po 9. put Predsjednica Društva mr.sc. Tatjana Reić, kao savjetnica, sudjelovala je u radu Technical Advisory Group u Tbilisi, Gruzija. U vremenu 15.-17.05.2024. navedena grupa, koju čine 8 savjetnika...

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)