Gileadov golemi hit, lijek za hepatitis C je spreman za tržište

HCVGileadov lijek za hepatitis C, Sovaldi koji je prije bio poznat pod imenom sofosbuvir je već neko vrijeme jedan od najočekivanijih novih lijekova u industriji. Svi očekuju da ga Američka agencija za hranu i lijekove (FDA) odobri do krajnjeg roka u nedjelju a sve to zahvaljujući velikoj sigurnosti i efikasnosti koje su pokazali podaci iz kliničkih pokusa.

Analitičari predviđaju kako će biti veliki hit sa prodajom vrijednom 1.7 milijardi dolara slijedeće godine sa rastom na 8 milijardi dolara do 2018 godine, čineći ga jednim od najbolje prodavanijih lijekova u svijetu.

Očekivanja su visoka jer Sovaldi obećava značajna poboljšanja postojećeg tretmana za ozbiljan oboljenja. On je efikasniji te ima manje nuspojava nego li standardni režim pegiliranog interferona te se može gutati umjesto primjene putem injekcija.

Trenutno je najaktualnije pitanje koliko će biti cijena Gileadovog lijeka. Analitičar ISI Group Mark Schoenebaum je prošli mjesec neslužbeno proveo anketnu analizu od strane kupaca te otkrio kako se procjenjuje da će cijena biti približno 85,000 dolara za 12 tjedni tretman ali procjene od strane prodavača se penju i do 100,000 dolara. Cijena djelomično ovisi o tome kako će FDA označiti lijek što tek treba vidjeti.

LINK

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)