Svjetska zdravstvena organizacija je objavila Globalno izvješće o napretku za HIV, virusni hepatitis i spolno prenosive infekcije, 2021

Svjetska zdravstvena organizacija objavila je Globalno izvješće o napretku za HIV, virusni hepatitis i spolno prenosive infekcije, 2021 u kojem procjenjuje utjecaj, napredak i nedostatke, identificira akcije za poboljšanje učinka te navodi ključne korake potrebne za eliminaciju ovih bolesti kako bi se postigli ciljevi do 2030. godine. 

Izvješće pruža nove podatke vezane za postizanje ciljeva trajnog razvoja, opisuje važne doprinose SZO-a na regionalnoj i globalnoj razini, identificira zajedničke akcije u navedenim područjima bolesti, navodi propuste i prioritete za buduće strategije GPW 13, pregledava napretke zdravstvenog sektora u svim strateškim smjernicama I u svakoj regiji SZO te raspravlja o mogućnostima prevladavanja preostalih izazova s ciljem postizanja univerzalnog pristupa učinkovitim intervencijama protiv HIV-a / SPI / hepatitisa.

Poseban je naglasak stavljen na utjecaj koji je COVID-19 pandemija ostavila na pružanje usluga u svakom od područja bolesti.

Izvješće također sadrži upute za daljnji napredak: kako postići ciljeve trajnog razvoja te definira regionalni i globalni napredak u djelovanju SZO-a i država.

Izvještaj u cijelosti možete pročitati ovdje

Video gostovanja u emisiji Dr. Beck-a

Za sve koji su propustili ili nisu imali priliku vidjeti epizodu dr. Beck emisije kojoj su tema bili virusni hepatitisi to sad mogu vidjeti  ovdje na Youtube kanalu Društva  Predsjednica Hrvatskog dru...

Hepatos sudjelovanje u emisiji dr. Beck-a

U utorak 24.01.2023. u 13:15 na Prvom programu HTV-a tema emisije dr. Beck su virusni hepatitisi. Hepatos predsjednica mr.sc. Tatjana Reić jedna je od sugovornica dr. Becka u epizodi koja odgovara na...

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)