Usluge Mobilne klinike dostupne na Splitskoj poliklinici na otvorenom

POZIV ZA MEDIJE  

Pregledi jetre i još puno toga u javno-zdravstvenoj akciji

 „Splitska poliklinika na otvorenom„

Gradski perivoj (Đardin), Split; subota 11.05.2024. od 10:00 sati

Pozivamo vas da medijski popratite događaj na kojem će Hrvatsko društvo za bolesti jetre „Hepatos“ u partnerstvu s NZJZ SDŽ i Klinikom za infektivne bolesti KBC Split sudjelovat sutra 11.05.2024. u javno-zdravstvenoj akciji gdje će ponuditi uobičajene usluge Mobilne klinike - pregled jetre elastografijom / FibroScan® uređajem (ali i testiranja na HCV i HIV) sa ciljem podizanja svjesnosti o sve zastupljenijem, problemu današnjice – masnoj bolesti jetre te povećanja vidljivost i nužnosti prevencije bolesti jetre.

Masna bolest jetre pogađa više od 25-30% odrasle populacije, i čak 10% djece. Za sada nema točnih podataka o tome koliko je hrvatskih građana zahvaćeno pošto bolest često biva nedijagnosticirana, ignorirana i podprijavljivana te u slučaju dugogodišnjeg zanemarivanja i neliječenja može dovesti do ciroze, raka jetre pa čak i potrebe za transplantacijom.

Ovom prigodom građanima će, osim pregleda jetre, biti pružena mogućnost obaviti i niz drugih pregleda između ostalog EKG, UZV, izmjeriti tjelesnu masu, učiti nordijsko hodanje, pregledati madeže….

Ovu javno-zdravstvenu akciju, već nekoliko godina, tradicionalno organiziraju Sveučilišni odjel zdravstvenih studija u Splitu, Udruga veterana Domovinskog rata 158. brigade i 6. domobranske pukovnije i Hrvatsko društvo za bolesti jetre „Hepatos“.

Za sva dodatna pitanja, molimo Vas da kontaktirate:

mr.sc. Tatjana Reić  Mobitel: 098 903 2487         

Hrvatsko društvo za bolesti jetre „Hepatos“   Email: hepatos@hepatos.hr

 

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)