TRENING-RADIONICA ZA ZAPOSLENIKE I VOLONTERE UDRUŽENJA „VIKTORIJA“ I „B-18“

Članovi udruge organizirali su i sudjelovali na treningu/radionici za zaposlenike i volontere udruženja „Viktorija“ i “B-18” u sklopu IPA CBC HR-BiH projekta „InfoHep centar“, od 24. do 25. lipnja 2013. u Banja Luci.

Trening je bio namijenjen za zaposlenike i volontere udruženja „Viktorija“ i “B-18” s ciljem jačanja i izgradnje njihovog kapaciteta za organizaciju Info-hep centara u Banja Luci.
Tijekom 2 dana treninga, pod vodstvom trenerice Željane Buntić-Pejaković, obradili se su sljedeći aspekti:

  • Na koje potrebe je IHC odgovor – što IHC radi / koje usluge pruža IHC?
  • Tko su korisnici IHC-a?   (direktni i indirektni)
  • Metode rada IHC-a
  • Kanali komuniciranja IHC-a (direktni i indirektni)
  • Direktna intervencija informiranja ili savjetovanja
  • Tehnički i kadrovski uvjeti
  • Organizacijski aspekti
  • Standardi kvalitete drugih usluga i aspekata rada

Sudjelovalo je 10 zaposlenika i volontera udruženja „Viktorija“ i njihovog partnera “B-18”, te dodatno članica Udruženja Hronos iz Srbije.

banja luka 001banja luka 002
banja luka 005banja luka 006
banja luka 009banja luka 018
banja luka 019

banja luka 020

Predsjednica udruge mr. sc. Tatjana Reić održala je i sastanak s dr. Zdravkom Kezić, voditeljicom infektološke klinike u Banja Luci na temu na koji način civilno društvo može pomoći u trenutnoj situaciji nedostatka lijekova i preduvjeta za terapiju HCV i HBV.

 

 

Projekt  „INFO-HEP CENTAR – prekograničnom suradnjom do lako dostupnih zdravstvenih i socijalnih usluga“ financiran je iz pretpristupnih sredstava Europske Unije u sklopu programa pretpristupne pomoći IPA 2: IPA Prekogranična suradnja Hrvatska – Bosna i Hercegovina 2007.-2013.


 
  Projekt „INFO-HEP CENTAR – prekograničnom suradnjom do lako dostupnih zdravstvenih i socijalnih usluga“ je sufinanciran od Ureda Vlade Republike Hrvatske za udruge

Predsjednica Društva ponovo u Gruziji

Po 9. put Predsjednica Društva mr.sc. Tatjana Reić, kao savjetnica, sudjelovala je u radu Technical Advisory Group u Tbilisi, Gruzija. U vremenu 15.-17.05.2024. navedena grupa, koju čine 8 savjetnika...

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)