Testirano 100 osoba - otkrivene 2 anti-HCV pozitivne: javno-zdravstvene akcije i Info-Hep Centar na terenu - Knin i Benkovac

Testiranje na hepatitisU sklopu projekta „Dostupnom uslugom do zadovoljne zajednice; Info-hep centar na ratom pogođenim područjima Zadarske županije“ u lipnju su organizirane 2 javno-zdravstvene akcije u sklopu kojih se provodilo anonimno i besplatno testiranja na hepatitise i HIV.
01. 06. 2009. godine, u suradnji s udrugom ZVONIMIR iz Knina i Domom zdravlja Knin, proveli smo testiranje i savjetovanje u Patronažnoj službi Doma zdravlja u Kninu. Ova aktivnost provedena je i u sklopu obilježavanja Svjetskog dana hepatitisa. Članovi naše udruge dijelili su građanima informativno-edukativne i promotivne materijale s pozivom na testiranje, na štandu na glavnom trgu u Kninu.

 10. 06. 2009. godine, za vrijeme poznatog benkovačkog sajma, također smo organizirali javnu akciju u Benkovcu kojom prigodom su također dijeljeni informativno-edukativni i promotivni materijali, a  u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo Zadar organiziran je i InfoHep Centar uz testiranje i savjetovanje o virusnim hepatitisima i HIV-u.
Ukupno je testirano 100 osoba od kojih su 2 bile anti-HCV pozitivne te su upućene na daljnje pretrage.


Testiranje na hepatitis
Testiranje na hepatitis

Predsjednica Društva ponovo u Gruziji

Po 9. put Predsjednica Društva mr.sc. Tatjana Reić, kao savjetnica, sudjelovala je u radu Technical Advisory Group u Tbilisi, Gruzija. U vremenu 15.-17.05.2024. navedena grupa, koju čine 8 savjetnika...

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)