Sudjelovanje na sastanku VHPB: Prevention and control of viral hepatitis in Israel

Predsjednica HULOH Hepatos i europske krovne udruge pacijenata s bolestima jetre - ELPA, mr.sc. Tatjana Reić, sudjelovala je na sastanku VHPB-a pod nazivom „Prevention and control of viral hepatitis in Israel: Lessons learnt and the way forward“ održanom 14.–16.03.2013. u Jeruzalemu.

Na sastanku, u organizaciji Viral Hepatitis Prevention Bord-a i prof. Daniel Shouvala (Hadassah Medical Organization, Jerusalem), sudjelovale su 52 osobe.


Ciljevi sastanka bili su:

- Pružiti pregled dostupnih sustava praćenja zaraznih bolesti;

- Preispitati epidemiološku situaciju u pogledu virusnih hepatitisa;

- Pružiti pregled aktualnih preventivnih i kontrolnih mjera koje se tiču virusnih hepatitisa;

- Raspraviti o naprecima postignutim u prevenciji hepatitisa;

- Preispitati moguću implementaciju novih prevencijskih strategija, kontrolnih mjera i sustava praćenja;

- Raspraviti o uspjesima, problemima i preprekama koje je potrebno prevladati te o daljnjem radu

13.03.2013. održan je sastanak Savjetodavnog odbora VHPB-a na kojem je sudjelovala i predsjednica Reić kao njegova članica. Na sastanku je dogovoren tehnički sastanak u studenom koji će Hrvatskoj pružiti mogućnost da se više angažira u borbi protiv virusnog hepatitisa.

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)