Sudjelovanje na sastanku u Saborskom odboru za zdravstvo

alt2. veljače 2016. godine smo sudjelovali na sastanku kojeg je  Odbor za zdravstvo i socijalnu politiku u utorak održao s  predstavnicima udruga pacijenata. Središnje teme sastanka su bile zaštita i promicanje prava pacijenata i poteškoće s kojima se u njihovom ostvarivanju susreću pacijenti u Hrvatskoj.

Na sastanku su bili nazočni predstavnici udruga roditelja i djece oboljele od malignih bolesti „Ljubav na djelu“ i „Krijesnica“; Udruge djece s teškoćama u razvoju, osoba s invaliditetom i njihovih obitelji „Srce“; Hrvatskog saveza gluhoslijepih osoba „Dodir“; Hrvatskog saveza slijepih; Udruge hrvatskih pacijenata; Društva za zaštitu zdravlja Petrinja; Hrvatske lige protiv reumatizma; Društva za zaštitu od dijabetesa Osijek; Hrvatske udruge liječenih i oboljelih od hepatitisa „Hepatos“;  Hrvatskog pokreta za prava pacijenata te Povjerenstva za zaštitu prava pacijenata Grada Zagreba.

Ovaj se mjesec obilježava niz datuma posvećenih raznim oboljenjima te je ovo odlična prilika da se Odbor za zdravstvo i socijalnu politiku upozna s problemima s kojima se susreću udruge pacijenata te potakne suradnja s njima, kazala je na početku sastanka predsjednica Odbora Ines Strenja-Linić. Dodala je kako su bolesnici u fokusu našeg zdravstvenog sustava i oni su osnova od kuda kreću primjedbe i prijedlozi rješavanja njihovih problema. - Zato je dobra komunikacija između udruga tj. pacijenata i institucija zdravstvenog sustava neophodna, istaknula je Strenja-Linić.

Predsjednica „Hepatosa“  Tatjana Reić je okupljene izvijestila o važnosti izrade nacionalne strategije za oboljele od virusnog hepatitisa i nužnosti što boljeg informiranja građana o ovoj bolesti, kao i da se u Hrvatskoj testiranje krvi na hepatitis C počelo provoditi tek 1993. godine i da je danas u našoj zemlji zabilježeno skoro 45 000 oboljelih.

 

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)